Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Κέβιν Μακάρθι στον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν

Ιδιαίτερη θέρμη και ενδιαφέρον επέδειξε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής, Κέβιν Μακάρθι (Kevin McCarthy) κατά την επίσκεψή του στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν.

Ειδικότερα, τον κ. Μακάρθι υποδέχτηκαν και ξενάγησαν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, ο ιερατικώς προϊστάμενος του Ιερού Ναού, π. Ανδρέας Βυθούλκας, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αγίου Νικολάου, Μιχάλης Ψαρός (Michael Psaros) καθώς και ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, π. Ηλίας Βίλης.

Κατά την άφιξή του, ο Κέβιν Μακάρθι, άναψε συμβολικά δυο κεράκια και, στην συνέχεια, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εικονογράφηση και αγιογραφία του Ιερού Ναού, ο οποίος αποτελεί σύμβολο ιστορικής μνήμης και προσευχής, όχι μόνο για την ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αμερικής, αλλά και εν γένει για κάθε επισκέπτη στο Σημείο Μηδέν.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βουλής ρώτησε και έλαβε πληροφορίες για την εμβληματική αγιογραφηση της Αναστάσεως του Κυρίου στο μέσον του Ιερού Ναού, η οποία απεικονίζει, μεταξύ άλλων, αστυνομικούς, πυροσβέστες και διασώστες, σε μια συμβολική αναφορά στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Ενσωματώσαμε τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες στην εικόνα της Αναστάσεως, προκειμένου να τιμήσουμε την αυτοθυσία που επέδειξαν την 11η Σεπτεμβρίου», επεσήμανε ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, π. Ανδρέας Βυθούλκας, μιλώντας για την συγκεκριμένη εικόνα στον κ. Μακάρθι.

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος της Βουλής παρέλαβε, από τον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο, ένα βιβλίο του Σαντιάγκο Καλατράβα, ως δώρο από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, που δεν κατέστη δυνατόν να παραβρεθεί, ενώ ο π. Ανδρέας Βυθούλκας χάρισε στον κ. Μακάρθι μια εικόνα του Αγίου Νικολάου. Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Ψαρός έδωσε ένα ακόμη συμβολικό δώρο, εκ μέρους των Φίλων του Αγίου Νικολάου.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Κεβιν Μακάρθι ευχαρίστησε άπαντες για την υποδοχή και κατευθύνθηκε προς την αυτοκινητοπομπή, συνοδευόμενος από τον π. Αλέξανδρο Καρλουτσο, τον π. Ηλία Βίλη, τον Ανδρέα Βυθούλκα και τον Μιχάλη Ψαρό.

Με δεδομένο ότι ο πρόεδρος της Βουλής είναι ο πλέον υψηλόβαθμος αιρετός των ΗΠΑ που έχει επισκεφθεί το νέο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σημείου Μηδέν. Στο πλαίσιο αυτό, ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας πέριξ του Ιερού Ναού, με αστυνομικούς της Λιμενικής Αρχής (Port Authorty), οι οποίοι βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού, αλλά και δυο άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας (Secret Service) που είχαν διακριτική παρουσία κατά την επίσκεψή του εντος της εκκλησίας.

Ο κ. Μακάρθι αναχώρησε συνοδευόμενος από περιπολικά του NYPD και όχημα της Μυστικής Υπηρεσίας.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας – Χαράλαμπος Αθανασάτος 

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement