Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου πρ. Αμερικής Δημητρίου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα πρώην Αμερικής κ. Δημήτριο υποδέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών το απόγευμα της Πέμπτης 25 Μαϊου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος βρίσκεται στην Αθήνα σήμερα το απόγευμα Παρασκευή 26 Μαΐου αναγορεύθηκε σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών [ΕΚΠΑ] στη διάρκεια ειδικής τελετής στην μεγάλη Αίθουσα του ΕΚΠΑ.

Σύμφωνα με την ειδική πρόσκληση που απεύθυνε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ καθηγητής Μελέτιος Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος, το πρόγραμμα της τελετής άρχισε με προσφώνηση του Πρύτανη και θα ακολουθήσει η παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Αθανάσιο Μελισσάρη.

Στη συνέχεια, έγινε γίνει ανάγνωση του Ψηφίσματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, Μητροπολίτη Κρήνης και Πατριαρχικό Έξαρχο Μελίτης κ. Κύριλλο (Κατερέλο) και η επίδοση της περγαμηνής από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, αναπληρωτή καθηγητή Χρήστο Καραγιάννη, καθώς και επίδοση τιμητικής πλακέτας στον τιμώμενο από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο.

Ο τιμώμενος Επίτιμος Καθηγητής, Αρχιεπίσκοπος Γέρων πρ. Αμερικής κ. Δημήτριος (Τρακατέλλης), αεπύθυνε  σύντομη ομιλία με τίτλο: «Η Δημιουργική Δύναμη της ‘Διακονίας του Λόγου’ (Πράξ. 6,4) ».

Δείτε την τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ στον Αρχιεπίσκοπο πρώην Αμερικής κ. Δημήτριο:

Πηγή: Greeknewsusa

Διαβάστε επίσης:

Το βίντεο από την αναγόρευση του Αρχιεπισκόπου πρ.Αμερικής Δημήτριου σε Επίτιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέλιξης πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής, η νέα BMW X3 υποβάλλεται στην τελική ρύθμιση όλων των συστημάτων ελέγχου πλαισίου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τη θεμελίωση του εργοστασίου στη Ζίλινα, ξεκίνησε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη παραγωγική πορεία και με αφορμή την επέτειο, η Kia κάνει...

Advertisement