Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η Ορθόδοξη ενότητα στις ΗΠΑ στη συνάντηση Ελπιδοφόρου με τον νέο Μητροπολίτη Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής

Τον νέο Μητροπολίτη Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής του Πατριαρχείου Αντιοχείας κ. Σάββα επισκέφθηκε την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023 , ο  Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Οι δύο ιεράρχες στην έδρα της Μητρόπολης που βρίσκεται στο Englewood, του Νew Jersey, αντάλλαξαν Αναστάσιμες ευχές για την εβδομάδα της Διακαινησίμου.

Εξέφρασαν τη χαρά για την πρώτη τους εθιμοτυπική συνάντηση. Όμως η συζήτηση εκτός από θέματα εθιμοτυπίας στράφηκε και σε φλέγοντα ζητήματα που αφορούν στις προκλήσεις  που αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξοι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Οι δύο ιεράρχες συζήτησαν επίσης την κατάσταση στη Συρία και την Τουρκία μετά τους τραγικούς σεισμούς που έπληξαν τις δύο περιοχές στις αρχές του έτους.

Τονίστηκε ο καταλυτικός ρόλος της Συνέλευσης των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ, ως μάρτυρας της Ορθόδοξης ενότητας.

Στη συνέχεια γευμάτισαν ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής λίγο πριν αποχωρήσει ευχήθηκε για άλλη μια φορά στον Μητροπολίτη Σάββα  κάθε επιτυχία για τη νέα του διακονία στη Βόρεια Αμερική.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και του Μητροπολίτη Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής κ. Σάββα.

Διαβάστε επίσης:

Ο Βόστρων Σάββας νέος Μητροπολίτης Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι πρωτοπόροι στους τομείς της οδηγικής απόλαυσης χωρίς εκπομπές ρύπων και της προοδευτικής αισθητικής στην πολυτελή μεσαία κατηγορία αποκτούν τώρα ακόμα ευρύτερη απήχηση. Πρεμιέρα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Audi House of Progress είναι μια τεχνολογική έκθεση σε ένα θαυμαστό κλασσικό κτήριο σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους πεζόδρομους στο κέντρο της...

Advertisement