Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Επέστρεψε στις ΗΠΑ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής μετά την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο στο Φανάρι

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επέστρεψε στις ΗΠΑ μετά την ολοκλήρωση μιας πολύ παραγωγικής και επιτυχημένης, όπως είπε συνάντησης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Ο Σεβασμιώτατος μαζί με αδελφούς Μητροπολίτες της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν το θέμα του Συντάγματος  της Αρχιεπισκοπής και να λάβουν τις οδηγίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου για το σημαντικό αυτό θέμα.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας ευχαρίστησε το Αρχιεπίσκοπο Αμερικής για τις προτεινόμενες αλλαγές στο Σύνταγμα και τους Μητροπολίτες για την αποδοχή της πρόσκλησής του να βρεθούν στην Κωνσταντινούπολη και να μοιραστούν σκέψεις και ενδοιασμούς σχετικά με την επικείμενη τροποποίηση του Συντάγματος, η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου το 2022, με τη σύσταση Μικτής Επιτροπής για την τροποποίηση του ισχύοντος Συντάγματος.

Κατόπιν σχετικής προτροπής του Παναγιωτάτου, θα συγκληθεί η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος σε ειδικές συνεδρίες για να επανεκτιμηθεί το υπάρχον «κανονικόν θεμέλιον του διοικητικού σχήματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής», και «η εν καιρώ γενησομένη διαρρύθμισις των εσωτερικών ορίων αυτής επί εμπραγμάτου βάσεως» όπως αναφέρει το επίσημο ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα εξακολουθήσει να ταξιδεύει σε όλη την Αμερική και να συζητά με το πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής το μελλοντικό Σύνταγμα, όπως το οραματίζεται, λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη όλων, κληρικών και λαϊκών.

 «Επιστρέφω στις ΗΠΑ πολύ πιο αισιόδοξος μετά από τις αδελφικές συζητήσεις που είχαμε σε πνεύμα ενότητας. Το Σύνταγμα της Αρχιεπισκοπής είναι πολύ σημαντικό για τη σχέση μας με τη Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Είμαι ευγνώμων στον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη για το όραμά, τη δύναμη και την καθοδήγησή του, αλλά και στους αδελφούς Μητροπολίτες που ανταποκρίθηκαν με αγάπη, για το μέλλον αυτής της σημαντικής επαρχίας του Θρόνου. Ο Παναγιώτατος, η ελαχιστότης μου και οι αδελφοί ιεράρχες απευθύνουμε πατρικές ευχές για τις άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα σε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Αμερικής», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό...

ΧΙΟΣ

Με στόχο να τιμήσει την Ημέρα της Μητέρας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30 στην πλατεία...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων προς το λιμένα Χίου, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκίνητων, επιστρέφει και πάλι στη γνωστή διαδρομή από το Λιμάνι μέχρι την πόλη της Κύμης,...

Advertisement