Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Εγκαίνια Καθολικού Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Asten της Ολλανδίας

Με την πρέπουσα ιεροπρέπεια και κατάνυξη τελέστηκαν το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 τα εγκαίνια του Καθολικού της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Asten της Ολλανδίας, στην περιοχή του Eindhoven.

Μετά τον Όρθρο, τελέστηκαν τα Εγκαίνια και εν συνεχεία η πρώτη Θεία Λειτουργία στον εγκαινιασμένο πλέον Ναό προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου, συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Δοσιθέου (Πατριαρχείο Γεωργίας) και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αριανζού κ. Βαρθολομαίου, βοηθού επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, και με την συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας ευχαρίστησε τους συλλειτουργούς αρχιερείς, τους ιερείς και τους διακόνους που τον πλαισίωναν, τους ψάλτες και όλους όσοι εργάστηκαν για την άρτια διεξαγωγή και οργάνωση των Εγκαινίων καθώς και τους προσκυνητές που προσήλθαν στην χαρμόσυνη αυτή ημέρα στην Μονή.

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε την αδελφότητα της Ιεράς Μονής για την όλη προετοιμασία της σπουδαίας για την ιστορία της Μονής ημέρας των Εγκαινίων και ευχήθηκε δια των πρεσβειών της Θεοτόκου για την καλή πρόοδο και αύξηση της αδελφότητας.

Ακολούθησε εόρτιο κέρασμα για όλους τους προσκυνητές.

Η Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Asten της Ολλανδίας ιδρύθηκε το 1989 από την μακαριστή Γερόντισσα Μαρία και με την ευλογία και την υποστήριξη του τότε Μητροπολίτου Βελγίου κυρού Παντελεήμονος και την σπουδαία βοήθεια μιας ολλανδικής οικογένειας, η οποία παραχωρεί το αγρόκτημά της προς μετατροπή και εγκατάσταση της Μονής. Την ημέρα της πανηγύρεως της Μονής, του έτους 1989, γίνονται και τα θυρανοίξια του ναού της Μονής και τελείται και η πρώτη Θεία Λειτουργία.

Με τους κόπους, τον αγώνα και την προσευχή, το μοναστήρι σιγά σιγά διαμορφώνεται και αποκτά τους απαραίτητους χώρους. Σιγά σιγά δημιουργείται και η πρώτη αδελφότητα υπό την ηγουμενία της Γερόντισσας Μαρίας εξ αδελφών διαφόρων καταβολών και παραδόσεων, δίνοντας με τον τρόπο αυτό και το οικουμενικό μήνυμα της Ορθοδοξίας. Ταυτόχρονα, το μοναστήρι γίνεται γνωστό και στον κόσμο και το επισκέπτονται προσκυνητές όχι μόνο από την Μητρόπολη Βελγίου αλλά και από γειτονικές Μητροπόλεις.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement