Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η πνευματική παράδοση και κληρονομιά του Μητροπολίτη Πισιδίας, του από Κορέας, Σωτηρίου

Στην πνευματική παράδοση και κληρονομιά που άφησε στα πνευματικά του τέκνα ο μακαριστός Μητροπολίτης Πισιδίας, ο από Κορέας, κυρός Σωτήριος αναφέρθηκες ο Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος.

Σε όλες τις Ενορίες, αλλά και στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας, τελέστηκε πριν λίγες ημέρες το εννεάμηνο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Μητροπολίτη.

Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου του Ιερού Μνημοσύνου προέστη ο Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος, διάδοχος και συνεχιστής του ιεραποστολικού έργου που ξεκίνησε ο μακαριστός κυρός Σωτήριος.

Η πνευματική παράδοση και κληρονομία

Αγάπη προς τον Χριστό, αδιάκριτη αγάπη προς τους συνανθρώπους και συγχώρεση είναι η πνευματική κληρονομιά που άφησε πίσω του ο μακαριστός Ιεράρχης με τον Σεβασμιώτατο κ. Αμβρόσιο να αποτυπώνει αυτή την κληρονομιά με τα εξής λόγια προ του μνημοσύνου:

Ο σύγχρονος μεγάλος θεολόγος και άγιος της Εκκλησίας μας, άγιος Σωφρόνιος του Essex, γράφει ότι: «Το να είναι κανείς Χριστιανός σημαίνει να πιστεύει στην ανάσταση των νεκρών». Μ᾽ άλλα λόγια εάν κάποιος Χριστιανός δεν πιστεύει στην ανάσταση των νεκρών στην ουσία δεν είναι Χριστιανός.

Κι εμείς επειδή πιστεύουμε στην ανάσταση των νεκρών, γι᾽ αυτό τον λόγο δεν θρηνούμε για τον αποχωρισμό του πνευματικού μας Πατέρα, «καθώς και οι λοιποί οι μη έχοντες ελπίδα». Λυπούμεθα, ασφαλώς, και μας είναι πολύ δύσκολο να συνηθίσουμε την απουσία Του, ιδιαιτέρως όσοι εκ των παλαιοτέρων είχαν την ευλογία να ζήσουν μαζί Του 47 ολόκληρα χρόνια, αλλά λόγω της πίστης μας στην Ανάσταση, αισθανόμαστε έντονα την παρουσία Του ανάμεσά μας.

Ο πνευματικός μας Πατέρας αείμνηστος Μητροπολίτης Πισιδίας, ο από Κορέας, π. Σωτήριος λίγες μέρες πριν την τελευτή Του ήθελε όλους να τους δει και να τους αποχαιρετίσει. Δυστυχώς, όμως, λόγω της πανδημίας, δεν ήταν δυνατόν να τον επισκεφθούν οι πιστοί στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν. Έτσι, μετά από συνεννοήσεις με την διεύθυνση του νοσοκομείου, καταλήξαμε στην απόφαση να τον επισκεφθούν μόνον οι ιερείς μας με τις πρεσβυτέρες τους.

Κατά την επίσκεψή τους, έκαναν μαζί με τον μακαριστό π. Σωτήριο προσευχή, τους έλεγε λόγια αγάπης, τους έδινε κατά περίπτωση συμβουλές, και τους ζητούσε συγνώμη.

Το ίδιο έκανε και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που μας ζήτησε να έχει με τους συγγενείς Του και τους συνεργάτες τους στην Ελλάδα. Σε όλους έλεγε: «Σας τηλεφωνώ για να σας αποχαιρετήσω. Σας ευχαριστώ για όσα κάνατε κατά την διακονία μου στην Ελλάδα, στην Κορέα και στην Πισιδία. Σας παρακαλώ να με συγχωρέσετε για τα λάθη μου. Να αγαπάτε τον Χριστό και να συγχωρείτε ο ένας τον άλλον».

Αυτήν την πνευματική παράδοση και κληρονομιά μας άφησε ο πνευματικός μας Πατέρας:
Να αγαπάμε τον Χριστό.
Να αγαπάμε όλους τους ανθρώπους αδιακρίτως.
Να συγχωρούμε όλους ανεξαιρέτως.

Εάν ακολουθήσουμε το παράδειγμά Του θα έχουμε πλούσια την ευλογία του Θεού στην ζωή μας και την ευχή του αειμνήστου πνευματικού μας Πατέρα. Αμήν.

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σημαντικές εμπειρίες αλλά και σκέψεις που τον συνόδευσαν σε διάφορα στάδια της ζωής του μοιράστηκε σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ και την εκπομπή...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement