Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Έρανος για το νοσοκομείο-γηροκομείο Βαλουκλή στην Αρχιεπισκοπή Καναδά

Έρανος θα διενεργηθεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά για την αποκατάσταση του νοσοκομείου-γηροκομείου Βαλουκλή, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Αυγούστου 2022.

Με μήνυμα του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος καλεί τους «αδελφούς ιερείς να περάσουν δίσκο στο εκκλησίασμα κατά τη Θεία Λειτουργία στη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και την Κυριακή 7 Αυγούστου», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «όλοι περιμένουν να δώσουμε χέρι βοηθείας, να αποδειχθούμε πραγματικά χριστιανοί, παιδιά που νιώθουν τον πόνο των γονέων τους».

«Το συνολικό ποσό του Εράνου θα αποσταλεί στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, ώστε το ιστορικό γηροκομείο του Βαλουκλή να ανεγερθεί εκ νέου καλύτερο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Αναλυτικά, το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καναδά κ. Σωτηρίου:

Θεοφ. Επισκόπους, Ευλαβ. Ιερατικώς Προϊσταµένους, Αξιότ. Προέδρους και Εντιµ. Μέλη των Διοικ. Συµβουλίων, Εντιµολ. Άρχοντες του Οικουµ. Πατριαρχείου, Φιλοπτώχους Αδελφότητες, Κατηχητικά και Ελληνικά Σχολεία, Νεολαία και όλες και όλους τους ευλαβείς χριστιανούς.

Αγαπητοί εν Κυρίω,

Τώρα που σας γράφω, καίγεται ολοσχερώς το μοναδικό γηροκομείο του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου. Εκατόν (100) και πλέον ηλικιωμένοι άνθρωποι – ποιοι είναι οι ηλικιωμένοι; Οι γονείς μας, οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας, που θυσιάστηκαν να μας μεγαλώσουν- βρίσκονται άστεγοι. Φανταστείτε τον πόνο, την θλίψη και την αγωνία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και της Μητρός Εκκλησίας γενικά. Τι περιμένουν αυτοί από εμάς; Ποιό είναι το καθήκον μας; Και τι περιμένει ο Θεός από εμάς; Όλοι περιμένουν να δώσουμε χέρι βοηθείας, να αποδειχθούμε πραγματικά χριστιανοί, παιδιά που νιώθουν τον πόνο των γονέων τους.

Θερμά παρακαλώ τους αδελφούς ιερείς να περάσουν δίσκο στο εκκλησίασμα κατά τη Θεία Λειτουργία στη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και την Κυριακή 7 Αυγούστου. Παρακαλώ οι ιερείς, οι πρόεδροι και τα διοικητικά συμβούλια, οι φιλόπτωχες αδελφότητες και οι Άρχοντες του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου να κάμουν παν το δυνατόν ώστε ο έρανος αυτός να επιτύχει.

Το συνολικό ποσό του Εράνου θα αποσταλεί στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, ώστε το ιστορικό γηροκομείο του Βαλουκλή να ανεγερθεί εκ νέου καλύτερο.

Με πατρική αγάπη και θερµές ευχές

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Ο ΚΑΝΑΔΑ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement