Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Σπουδαίο το έργο της Φιλοπτώχου

“Γιορτάζοντας τα 90 χρόνια, η Φιλόπτωχος είναι ο μοναδικός μεγάλος οργανισμός που υπάρχει στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής”. Αυτά δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος κατά την βράβευση μελών της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, στη Νέα Υόρκη, στις 6 Ιουνίου.

“Η αγάπη, η πίστη και η απεριόριστη ενέργεια των μελών της είναι πραγματικά μεταμορφωτικές –και γεμίζουν κάθε πτυχή του Σώματος του Χριστού. Οι γυναίκες της Εκκλησίας μας είναι αριθμητικά το μισό του Σώματος του Χριστού, αλλά νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε ότι κάνουν πολύ περισσότερο από το μισό έργο”, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος.

Η Εθνική Φιλόπτωχος Αδελφότητα είναι μια ομάδα γυναικών των οποίων οι φιλανθρωπικές προσπάθειες έχουν βοηθήσει τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά στη ζωή όσων έχουν ανάγκη.

Ο χαιρετισμός του Σεβασμιωτάτου:

Αυτή η πρωινή συνάντηση με το AGAPE της Φιλοπτώχου– του οποίου το ακρωνύμιο σημαίνει “Όλες οι Γενιές που Επιτυγχάνουν στις Φιλανθρωπικές Προσπάθειες” – είναι μια ευκαιρία να συμμετάσχετε στη χαρά της διακονίας. Θέλω να ευχαριστήσω τους Μεγάλους Ευεργέτες της φετινής συνάντησης: Μάικλ και Κέι Τζόνσον από το Ντένβερ του Κολοράντο. Είναι επί μακρόν υποστηρικτές του Εθνικού Φιλοπτώχου. Μακάρι να μπορούσαν να ήταν μαζί μας σήμερα. Και έτσι, τους στέλνουμε τις προσευχές μας, την αγάπη μας και την ευγνωμοσύνη μας.

Τα Βραβεία AGAPE αποτελούν κίνητρο έμπνευσης και παρακίνησης για όλους όσους συνέβαλαν για το καλό του Έθνους.

Θέλω να συγχαρώ την Εθνική Πρόεδρο της Φιλοπτώχου Arlene Siavelis Kehl, την Πρόεδρο της Συνέλευσης Anita Kartalopoulos, τις συμπροέδρους της AGAPE Valine Georgeson και Stella Pantelides και όλα τα μέλη του National Philoptochos.

Τα φετινά βραβεία AGAPE ανέδειξαν τη μοναδική ανταπόκριση εννέα μελών κατά την υγειονομική κρίση. Κάθε μέλος βρήκε έναν τρόπο να ξεπεράσει τα εμπόδια του lockdown και να επεκτείνει την αγάπη για την Εκκλησία και την αγάπη της Φιλοπτώχου. Έτσι τα μέλη α) στήριξαν τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας παρέχοντάς τους γεύματα και καλάθια τροφίμων, β) δημιούργησαν ένα «Υπουργείο Φροντίδας» για να υποστηρίξει όσους βρίσκονται σε απομόνωση, ειδικά τους ηλικιωμένους. Ακόμη γ) παρείχαν οικονομική υποστήριξη σε οικογένειες και άτομα με χαμηλό εισόδημα, δ) προσέφεραν αίμα ή διοργάνωσαν εκστρατείες αιμοδοσίας, καθώς και ε) υποστήριξαν Υποστήριξαν διάφορες κοινότητες χωρίς να ξεχάσουν τη δική μας κοινότητα μέσω συναντήσεων και συναναστροφών από το ZOOM όπου ήταν δυνατόν.

Αυτό σημαίνει πραγματικά “AGAPE”! Αυτό σημαίνει πραγματικά “Φιλόπτωχος”! Αυτά τα μέλη  αποτελούν έμπνευση, δίνοντας τον χρόνο και το ταλέντο τους για να βοηθήσουν όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Θέλω να αναγνωρίσω ως “Centennial Honorees” την Jeannie Ranglas και τη Στέλλα Παντελίδη. Ήσασταν και οι δύο εξαιρετικές στην αφοσίωσή σας στον Φιλόπτωχο και στην Εκκλησία.

Πηγή φωτογραφιών: Philoptochos/GOARCH / Brittainy Newman

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement