Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με θρησκευτικά ευλάβεια τιμήθηκε η Χριστιανή μάνα στο πρόσωπο 3 γυναικών από τον Μητροπολίτη Χίου

Την Χριστιανική Ορθόδοξη Εορτή της Μητέρας με αφορμή την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου τίμησε η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.

Ειδικότερα, ο Σεβαμιότατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος με θρησκευτική ευλάβεια τίμησε την Χριστιανή μάνα στο πρόσωπο 3 γυναικών, αναφέροντας ότι είναι η καταλληλότερη μέρα (2 Φεβρουαρίου) για να εορταστεί την μητέρα.

Τα τρία πρόσωπα της Χριστιανής Μάνας:

α) της γηραιότερης μητέρας και πρεσβυτέρας, κ. Μαρίας Τζιώτη (99 ετών) η οποία διηκόνησε την Εκκλησία στο πλευρό του Ιερέως συζύγου της αείμνηστου π. Εμμανουήλ Ν. Τζιώτη.

β) της πλέον πολυτέκνου Χίας Μάνας, κ.Ευαγγελίας Ισ. Αρακά (την αξίωσε ο Θεός να φέρει στον κόσμο 11 παιδιά).

γ) της πλέον πρόσφατως (31/1/22) γενομένης μητέρας, κ. Οάννας Π. Καμπούρη, δίνοντας ως δώρο σε καθεμία την Καινή Διαθήκη και ένα κατάλληλο για την καθεμία βιβλίο.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών: 

Ο Άγιος Θεός μας αξίωσε να εορτάσουμε εφέτος στην Ιερά Μητρόπολη Χίου Ψαρών και Οινουσσών την ορθόδοξη χριστιανική γιορτή της μητέρας κατά την ημέρα της Δεσποτικοθεομητορικής εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου μας.

Το εσπέρας της Τετάρτης 2 Φεβρουαρίου 2022 μετά την τέλεση του Εσπερινού και προ του θείου κηρύγματος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Μάρκος αναφέρθηκε στον συμβολισμό της εορτής της Υπαπαντής λέγοντας ότι αυτή είναι η καταλληλότερη μέρα για να γιορτάσουμε την μητέρα.

Στο μυστήριο της σωτηρίας του ανθρώπου ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο τον ρόλο της μητέρας στο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου, της Παναγίας μας! Στη εορτή της Υπαπαντής, η Παναγια Μητέρα προσφέρει τον Υιό της στον Θεό! Αυτός είναι ο σκοπός της μητρότητας, να δώσει Αγίους.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος θέλησε να τιμήσει την Χριστιανή Μάνα στο πρόσωπο τριών γυναικών: α) της γηραιότερης μητέρας και πρεσβυτέρας, κ. Μαρίας Τζιώτη (99 ετών) η οποία διηκόνησε την Εκκλησία στο πλευρό του Ιερέως συζύγου της αείμνηστου π. Εμμανουήλ Ν. Τζιώτη, β) της πλέον πολυτέκνου Χίας Μάνας, κ. Ευαγγελίας Ισ. Αρακά (την αξίωσε ο Θεός να φέρει στον κόσμο 11 παιδιά) και γ) της πλέον πρόσφατως (31/1/22) γενομένης μητέρας, κ. Οάννας Π. Καμπούρη, δίνοντας ως δώρο σε καθεμία την Καινή Διαθήκη και ένα κατάλληλο για την καθεμία βιβλίο.

Κατόπιν το εσπερινό κήρυγμα είχε ως θέμα την “Μητέρα Εκκλησία”. Κάθε Χριστιανός Ορθόδοξος γεννάται φυσικώς από τους γονείς του και πνευματικώς από την Μητέρα Εκκλησία. Μόνο μέσα στην αγκαλιά της Εκκλησίας μπορεί ο Άνθρωπος να προοδεύει πνευματικά και να φτάσει στον τελικό προορισμό του, την θέωση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 30ῆς Μαρτίου 2024 καί ὥρα 17.30, στόν Ἱ. Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου...

Advertisement