Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πώς θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός του Αγίου Φωτίου

Κατόπιν Συνοδικής Αποφάσεως, ληφθείσης κατά την Συνεδρία της 11ης Ιανουαρίου 2022, η εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Φωτίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος είναι και ο Προστάτης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, δεν θα πραγματοποιηθεί και εφέτος σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Εκκλησιαστικής Τάξεως και Εθιμοτυπίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, λόγω της ενσκηψάσης πανδημίας και των υγιειονομικών μέτρων.

Κατά το διήμερο της εν λόγω εορτής, 5 και 6 Φεβρουαρίου 2022, με Συνοδική Απόφαση, ο Εσπερινός, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Φωτίου θα τελεσθούν στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο (Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη), χοροστατούντος και ιερουργούντος αντιστοίχως του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Θαυμακού κ. Ιακώβου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, ο οποίος και θα ομιλήσει καταλλήλως κατά την Θεία Λειτουργία.

Επιπλέον, επειδή ο Άγιος Φώτιος υπήρξε ιδρυτής της Μυριοβίβλου Βιβλιοθήκης, το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Εκκλησιαστικών και Θεολογικών Βιβλιοθηκών και σε συνεργασία με τη βιβλιοθήκη της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 11.00 π.μ.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν, ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης και Διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης.

Ομιλητής θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, με θέμα «Εκκλησία και Βιβλιοθήκες» και Συντονιστής ο επιστημονικός συνεργάτης του Διορθοδόξου Κέντρου κ. Σέργιος Βοΐλας.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μπορούν να συνδεθούν μέσω Zoom στον σύνδεσμο https://thecube.gr/dkee ή μέσω της σελίδας του Διορθοδόξου Κέντρου στο Facebook. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να απευθυνθούν στον τηλεφωνικό αριθμό +302108037643 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση library@intero.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέλιξης πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής, η νέα BMW X3 υποβάλλεται στην τελική ρύθμιση όλων των συστημάτων ελέγχου πλαισίου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για ένα μοντέλο συνώνυμο της διασκέδασης, της ελευθερίας και των επιδόσεων. Και σήμερα οι οπαδοί του σε όλο τον κόσμο έχουν κάθε λόγο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τη θεμελίωση του εργοστασίου στη Ζίλινα, ξεκίνησε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη παραγωγική πορεία και με αφορμή την επέτειο, η Kia κάνει...

Advertisement