Πρωτοβουλία αγάπης: Ιερέας προσφέρει δωρεάν rapid test σε ανεμβολίαστους - Χιακός Λαός - XiakosLaos.gr
Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πρωτοβουλία αγάπης: Ιερέας προσφέρει δωρεάν rapid test σε ανεμβολίαστους

Την ώρα που ορισμένοι πνευματικοί, μοναχές και μοναχοί συνεχίζουν την αντιεμβολιαστική τους εκστρατεία, αρνούμενοι να εφαρμόσουν τα υγειονομικά μέτρα και προκαλώντας την οργή της ηγεσίας της Εκκλησίας, υπάρχουν κάποιοι ιερωμένοι που όχι μόνο καλούν τους πιστούς να εμβολιαστούν, αλλά αναλαμβάνουν να πληρώσουν και τα έξοδα των rapid tests που απαιτούνται για να εισέλθουν στο ναό με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία.

Ο λόγος για τον ιερέα του ναού του Αγίου Στυλιανού στου Γκύζη, στην Αθήνα, που αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν rapid test στους ανεμβολίαστους πολίτες που θέλουν να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ανέλαβε ο ιερέας με σκοπό να βοηθήσει τους πιστούς που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και οι οποίοι, αν και θέλουν να παρακολουθήσουν τις Θείες Λειτουργίες, ωστόσο δεν έχουν τα χρήματα να κάνουν διαγνωστικό τεστ για τον κορονοϊό.

«Εάν κάποιος πιστός επιθυμεί να εισέλθει στο ναό για να προσευχηθεί και να ανάψει ένα κεράκι και δεν έχει χρήματα να κάνει το τεστ, τότε μπορεί να το κάνει και τα έξοδα τα αναλαμβάνει ο ναός μας», αναφέρει ο Νίκος Τσιτσούγκος, ένας από τους επιτρόπους του Αγίου Στυλιανού.

«Ερχονται σε εμάς οι άνθρωποι και μας λένε ότι θέλουν να προσευχηθούν αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν το τεστ. Προσπαθούμε να τους στηρίξουμε όσο μπορούμε», σημειώνει ο επίτροπος και τονίζει ότι στην ενορία δυστυχώς υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν να φάνε «και η Εκκλησία με κάθε τρόπο είναι δίπλα τους».

Στον Αγιο Στυλιανό τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την ιατρική κοινότητα και την Ιερά Σύνοδο τηρούνται με απόλυτη προσοχή. Οι πιστοί εισέρχονται στο ναό με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ, μόνον με μάσκα, κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις. Και αυτό σε αντίθεση με τις εικόνες που επικρατούν σε κάποιους ναούς όπου οι ίδιοι οι ιερείς είναι αρνητές του θανατηφόρου ιού και σε πολλά μοναστήρια.

Ειδικά για τα μοναστήρια, μητροπολίτες έχουν αναγκαστεί να στείλουν την Αστυνομία ώστε οι μοναχοί και οι μοναχές να συμμορφωθούν με τις επιστημονικές οδηγίες.

EleftherosTypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Φωτιά ξέσπασε σε αμάξι που βρισκόταν σταθμευμένο σε περιοχή της Χίου και συγκεκριμένα πίσω από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην οδό Ιωάννη Σόδη. Το συμβάν...

ΧΙΟΣ

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη Στις 25 Ιανουαρίου ξεκινά η εξεταστική για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου της Χίου. Ωστόσο, με δεδομένο ότι η “Όμικρον” βρίσκεται...

ΧΙΟΣ

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, θα πραγματοποιήσει, τη Δευτέρα 17/1 και ώρα 17.00, ανοικτή συζήτηση με τους πολίτες της...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνοδευόμενος από αρμόδιους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Παντελής Βρουλής, επισκέφθηκε το έργο της παράκαμψης Καλλιμασιάς, όπου...