Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν εκτελούν 22 κομάντος, καθώς προσπαθούν να παραδοθούν – Δείτε το βίντεο

Ακόμη ένα βίντεο άκρατης βίας έρχεται από το Αφγανιστάν, καθώς 22 μέλη των επίλεκτων δυνάμεων του Αφγανικού στρατού εκτελούνται εν ψυχρώ από τους Ταλιμπάν, την ώρα που προσπαθούν να παραδοθούν.

Οι Αφγανοί στρατιώτες είναι εμφανώς άοπλοι την ώρα που βγαίνουν από ένα κτήριο ενώ ακούγονται καθαρά οι λέξεις «Παραδινόμαστε, κομάντος, παραδινόμαστε».

Αμέσως αρχίζουν οι πυροβολισμοί και τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι εμφανίζονται να δέχονται πυρά εν μέσω ιαχών «Αλαχού Ακμπάρ» , δηλαδή: «Ο Θεός είναι μεγάλος».

Τα θύματα ήταν μέλη μιας μονάδας Ειδικών Δυνάμεων του Αφγανιστάν. Οι εκτελεστές τους Ταλιμπάν και το αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα στις 16 Ιουνίου, καθώς η εξτρεμιστική οργάνωση προέλαυνε στην επαρχία Φαριάμπ, κοντά στα σύνορα με το Τουρκμενιστάν.

Το CNNi πήρε στην κατοχή του το βίντεο αυτό καθώς και πολλά ακόμη από το ίδιο περιστατικό ενώ επιβεβαιώθηκε και από μάρτυρες.

Σε ένα από τα βίντεο, ένας περαστικός ακούγεται να λέει στην τοπική διάλεκτο «Μην τους πυροβολείτε, μην τους πυροβολείτε, σας ικετεύω», ενώ στη συνέχεια ρωτάει: «Πώς εσείς οι Παστούν σκοτώνετε Αφγανούς;». Οι Παστούν είναι η κύρια εθνική ομάδα του Αφγανιστάν. Στο τέλος του βίντεο, μια φωνή ακούγεται: «Πάρτε τους τα όλα».

Σύμφωνα με τους μάρτυρες που μίλησαν στο CNNi οι κομάντος εκτελέστηκαν εν ψυχρώ. Ένας άντρας είπε ότι είχαν φτάσει στην πόλη με αρκετά άρματα μάχης, αλλά ξέμειναν από πυρομαχικά μετά από δύο ώρες μάχης και δεν έλαβαν υποστήριξη από αέρος, ενώ στη συνέχεια περικυκλώθηκαν από τους Ταλιμπάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

Advertisement