Ινδία: Απατεώνες εμβολίασαν 2.500 πολίτες με…αλατόνερο - Χιακός Λαός - XiakosLaos.gr
Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Απατεώνες εμβολίασαν 2.500 πολίτες με…αλατόνερο

Χιλιάδες Ινδοί έπεσαν θύματα μιας σπείρας απατεώνων, που διένειμε ψεύτικα εμβόλια «κατά του κορονοϊού», γεμάτα με…αλατόνερο.

Περίπου 2.500 πολίτες, από την πόλη του Μουμπάι και ορισμένες γειτονικές περιοχές, μετέβησαν σε 12 διαφορετικά σημεία «εμβολιασμού», πληρώνοντας τους επιτήδειους ποσά που συνολικά ξεπερνούν τις 23.000 ευρώ, ώστε να λάβουν τα υποτιθέμενα εμβόλια.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Μουμπάι, τα εμβόλια αυτά δεν περιείχαν τίποτε λιγότερο ή περισσότερο από αλατόνερο. Μέχρι στιγμής, η αστυνομία έχει συλλάβει 14 άτομα ως ύποπτα για ποικίλα κακουργήματα όπως η απάτη, η απόπειρα ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και η εγκληματική συνωμοσία.

Οι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων είναι γιατροί, οι οποίοι εκμεταλλεύονταν τους χώρους και τους πόρους ενός νοσοκομείου στο Μουμπάι για την κατασκευή πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, συρίγγων και φιαλιδίων. Η αστυνομική έρευνα γύρω από το κύκλωμα συνεχίζεται, με τις Αρχές να κάνουν λόγο για μια περίπλοκη απάτη με πολλούς εμπλεκομένους.

Ο ψεύτικος εμβολιασμός των πολιτών φαίνεται πως είχε λάβει χώρα ανάμεσα στα τέλη του Μαΐου και τις αρχές του Ιουνίου. Η έρευνα ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες ορισμένων εκ των εμβολιασθέντων,  οι οποίοι υποπτεύθηκαν, αρχικά, πως τα πιστοποιητικά που τους είχαν δοθεί ήταν πλαστά.

Ένα από τα σημεία όπου έλαβε χώρα ο εμβολιασμός βρισκόταν κοντά σε συγκρότημα κοινωνικών κατοικιών έξω από το Μουμπάι. Ένας από τους κατοίκους δήλωσε, μιλώντας στο CNN σχετικά με το περιστατικό: «Κανένας από εμάς δεν είχε το παραμικρό σύμπτωμα μετά τον εμβολιασμό, για τον οποίο είχαμε αναγκαστεί να πληρώσουμε. Από ένα σημείο και έπειτα, αρχίσαμε να αμφιβάλλουμε για την εγκυρότητά του».

Καθώς η αστυνομία ξεκινούσε τη σχετική της έρευνα, αρκετοί πολίτες αποφάσισαν να αναλάβουν από μόνοι τους νομική δράση. Ένας δικηγόρος ονόματι Siddharth Chandrashekhar κατέθεσε ομαδική αγωγή κατά των υπευθύνων στις 24 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία ο εισαγγελέας του Μουμπάι είχε ήδη επιβεβαιώσει πως η απάτη μετρούσε περισσότερα από 2.000 θύματα. «Οι κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές και η κυβέρνηση της Ινδίας μαζί με τις τοπικές αρχές θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι στο μέλλον δεν θα εξαπατηθούν άλλοι αθώοι πολίτες», σχολίασε το Ανώτατο Δικαστήριο του Ντουμπάι στη σχετική ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ψυχρό κύμα θα πλήξει σήμερα, Τρίτη, τη χώρα μας, ενώ θα ακολουθήσει και ένα δεύτερο, πιο ισχυρό στο τέλος της εβδομάδας με κύρια χαρακτηριστικά...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνει την έναρξη υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης, για τη 2η Φάση...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες εστάλησαν κατά την χθεσινή μεγάλη ανοιχτή ομιλία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, και Βουλευτή Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, Νότη...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώθηκε ότι σε όλους τους αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου του τελικού, θα γίνει χρήση της τεχνολογίας VAR και γραμμής...