Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Άνοιξε και πάλι ο «παράδεισος» του Πουκέτ

Εκατοντάδες εμβολιασμένοι τουρίστες από το εξωτερικό έφθασαν σήμερα στο νησί θέρετρο της Ταϊλάνδης, το Πουκέτ –οι πρώτοι που θα επισκεφθούν τις παραλίες του και τα γήπεδα του γκολφ με βάση ένα πιλοτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο για να αναζωογονήσει την εγχώρια βιομηχανία του τουρισμού που έχει πληγεί από την πανδημία.

Με βάση το σχέδιο “Άμμουδιές του Πουκέτ”, οι ξένοι τουρίστες που είναι εμβολιασμένοι για την COVID-19, δεν θα χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα και θα μπορούν να μετακινούνται στο νησί ελεύθερα.

Έπειτα από 14 ημέρες και με την προϋπόθεση ότι τρία διαγνωστικά τεστ για τον ιό, στα οποία θα πρέπει να υποβληθούν, έχουν βγει αρνητικά, θα μπορούν να ταξιδεύουν οπουδήποτε αλλού στη χώρα.

“Είμαι τόσο χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Τι καλύτερο από το να εγκλωβιστείς σε ένα παραδεισένιο νησί;”, αναρωτιέται ο Ίαν Σορ, ένας βρετανός τουρίστας που ταξίδεψε εκεί από το Αμπού Ντάμπι.

Περίπου 400 άνθρωποι αναμένεται να φτάσουν στο Πουκέτ κατά την πρώτη ημέρα που ξεκίνησαν και πάλι οι πτήσεις από το Ισραήλ, το Αμπού Ντάμπι, το Κατάρ και την Σιγκαπούρη, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονταν κάθε χρόνο το Πουκέτ πριν από την πανδημία και η κυβέρνηση και η βιομηχανία του τουρισμού ελπίζουν ότι το εκ νέου άνοιγμα θα βοηθήσει στη διάσωση της πληγείσας οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός Πραγιούτ Τσαν-ότσα, ο οποίος μετέβη στο νησί για να επιβλέψει την επανεκκίνηση, ευχαρίστησε τους αξιωματούχους και τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα τονίζοντας ότι η επιτυχία του Πουκέτ θα ανοίξει τον δρόμο για ένα μεγαλύτερο εκ νέου άνοιγμα των συνόρων της Ταϊλάνδης, που είναι προγραμματισμένο για τον Οκτώβριο.

Η κυβέρνηση αναμένει ότι περίπου 100.000 ξένοι τουρίστες θα επισκεφθούν το Πουκέτ κατά το τρίτο τρίμηνο του χρόνου αποφέροντας 278 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Η Ταϊλάνδη έχασε περίπου 50 δις δολάρια σε έσοδα από τον τουρισμό τον περασμένο χρόνο καθώς οι αφίξεις από το εξωτερικό βυθίστηκαν κατά 83% στα 6,7 εκατομμύρια από ένα ρεκόρ 39,9 εκατομμυρίων που ήταν το 2019.

Το Πουκέτ επλήγη ιδιαίτερα σφοδρά από το κλείσιμο επιχειρήσεων και τις απώλειες θέσεων εργασίας.

Παρότι το Πουκέτ δεν έχει καταγράψει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων ενόψει του επανανοίγματος η Ταϊλάνδη ανέφερε σήμερα ημερήσιο αριθμό ρεκόρ 57 θανάτων–η δεύτερη συναπτή ημέρα αριθμού ρεκόρ θυμάτων καθώς οι αρχές δίνουν μάχη για να ελέγξουν ένα τρίτο κύμα της πανδημίας.

Ο συνολικός απολογισμός των νεκρών από covid στην Ταϊλάνδη ανήλθε σε 2.080 από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, ενώ με 5.533 νέα κρούσματα του κορονοϊού ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων ανήλθε σε 264.834.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement