Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Β.Κορέα: Το καθεστώς βάζει ορφανά παιδιά να δουλεύουν στα ορυχεία και μιλά για εθελοντική εργασία

Με περισσό κυνισμό και θράσος το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Β.Κορέας ανακοίνωσε ότι εκατοντάδες ορφανά παιδιά «με σοφία και κουράγιο στην ακμή της νιότης τους» επέλεξαν να κάνουν χειρονακτική εργασία για το κράτος, όπως αναφέρει το BBC.

Οι ηλικίες των παιδιών δεν έχουν διευκρινιστεί όμως φωτογραφίες που διοχετεύθηκαν από το πρακτορείο δείχνουν ότι τα παιδιά αυτά είναι σε εφηβική ηλικία.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν τη Βόρεια Κορέα ότι κάνει χρήση παιδικής εργασίας, κάτι που το καθεστώς της Πιονγιάνγκ αρνείται.

Καταναγκαστικά έργα

Τον Φεβρουάριο, ρεπορτάζ του BBC αποκάλυψε ότι νοτιοκορεάτες αιχμάλωτοι πολέμου χρησιμοποιούνται σε καταναγκαστικά έργα σε ορυχεία της Βορείου Κορέας ώστε να δημιουργηθεί χρήμα για το καθεστώς και το πρόγραμμα εξοπλισμών.

Ο πληθυσμός της Βορείου Κορέας υπολογίζεται στα 26 εκατομμύρια. Τον Απρίλιο, ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ-ουν προειδοποίησε τη χώρα να προετοιμαστεί για δύσκολους καιρούς στο μέλλον, σε μια σπάνια παραδοχή προβλημάτων.

Η Βόρεια Κορέα έκλεισε τα σύνορά της το 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, διακόπτωντας το εμπόριο με την Κίνα.

Στη αρχή της εβδομάδας, το κρατικό πρακτορείο ανακοίνωσε ότι 700 ορφανά παιδιά δήλωσαν ότι θέλουν να εργαστούν σε εργοστάσια, φάρμες και δάση, ενώ την Πέμπτη ανακοίνωσε ότι «δεκάδες ορφανά παιδιά έσπευσαν στην περιοχή Τσόναε που βρίσκονται τα κρατικά ανθρακωρυχεία για να εκπληρώσουν τον όρκο τους και να αποπληρώσουν ακόμη και το ένα εκατομμυριοστό της αγάπης που τους έδειξε το κόμμα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement