Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ίντερνετ: Πού σπαταλούν τον χρόνο τους 4 στους 5 εφήβους – Δεν είναι τα social media

Ένας στους τέσσερις εφήβους ηλικίας 16 και 17 ετών έχουν παρακολουθήσει πορνογραφικό υλικό στο ίντερνετ. Με το αντικείμενο να καλύπτει το 25% του συνόλου των αναζητήσεων που πραγματοποιούν οι χρήστες του διαδικτύου, οι ερευνητές κρίνουν θεωρούν εύλογα τα πρόσφατα ευρήματα.

Στην έρευνα του Καθηγητή Neil Thurman από το Τμήμα Μέσων και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου (Ludwig-Maximilians-Universitaet) και του στατιστικολόγου Fabian Obster από το Πανεπιστήμιο των Ομοσπονδιακών Ένοπλων Δυνάμεων του Μονάχου (Universität der Bundeswehr München) αναλύθηκαν στοιχεία από 1.000 Βρετανούς εφήβους.

Συνολικά, 78% των χρηστών ηλικίας 16-17 ετών ανέφεραν ότι είχαν παρακολουθήσει πορνογραφικό υλικό διαδικτυακά, με πολλούς από αυτούς να επισκέπτονται ανελλιπώς συγκεκριμένα sites ενηλίκων. Κατά μέσο όρο, όλοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα παραδέχτηκαν ότι είχαν επισκεφθεί κάποια σελίδα πορνογραφικού περιεχομένου 6 ημέρες πριν την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου των ερευνητών και πολλοί είχαν παρακολουθήσει αντίστοιχα βίντεο ή συλλογές φωτογραφιών την ίδια ημέρα.

Αναφορικά με τη συχνότητα, οι απαντήσεις έδειξαν ότι περίπου 2 ώρες των μήνα σπαταλώνται σε σελίδες πορνό, σχεδόν πάντα μέσω tablet ή smartphones. Επιπλέον, πολλοί νέοι χρήστες, στην πλειοψηφία τους άρρενες, αποκτούν πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο μέσω των social media.

Στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τον Καναδά, γίνονται προσπάθειες για τη ρύθμιση της εισόδου σε νόμιμους ιστοτόπους πορνογραφίας, με την επιβολή ορισμένων μέτρων όπως επιβεβαίωση ορίου ηλικίας και πριν την είσοδο του χρήστη. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Δρ Thurman, οι μισοί σχεδόν από τους συμμετέχοντες στην έρευνα ανέφεραν χρήση υπηρεσιών VPN ή του Tor, τα οποία επιτρέπουν την ανώνυμη περιήγηση στον ιστό και την υπέρβαση έτσι περιοριστικών μέτρων.

Όπως εξηγεί ο Δρ Thurman «η διαδικτυακή αγορά πορνογραφίας είναι προς το παρόν ιδιαίτερα συγκεντρωμένη. Κυριαρχείται από λίγες εταιρείες παγκοσμίως και, πράγματι, μόνο λίγες ιστοσελίδες μονοπωλούν την πλειοψηφία των επισκεπτών». Συνεπώς, για τον ίδιο θα έπρεπε μαζί με τα κρατικά προληπτικά μέτρα να ασκηθεί πίεση σε αυτές τις εταιρείες προς υιοθέτηση αυστηρότερων ηλικιακών κριτηρίων για την πρόσβαση στο περιεχόμενό τους για την προστασία των ανήλικων επισκεπτών.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Λουόμενοι που βρίσκονταν στην παραλία του Μάναγρου, στις 12:40 το μεσημέρι της Κυριακής 25 Ιουλίου, εντόπισαν ένα άτομο στα ανοιχτά της θάλασσας, το οποίο...

ΧΙΟΣ

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι, σε σπίτι στον Άγιο Γιώργη Συκούση, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Σύμφωνα με πληροφορίες του...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο βελτίωσης της κυκλοφορίας και της ασφάλειας των πολιτών στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Χίου συμφώνως με την...

ΕΘΝΙΚΑ

Η Ελλάδα παρέλαβε το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος Rafale και πλέον το ερώτημα πολλών αφορά όχι μόνο τις δυνατότητες του, αλλά το τι είδους οπλικά...