Connect with us

Hi, what are you looking for?

Rockets are launched from the Gaza Strip towards Israel, Monday, May. 10, 2021. Hamas militants fired dozens of rockets into Israel on Monday, including a barrage that set off air raid sirens as far away as Jerusalem, after hundreds of Palestinians were hurt in clashes with Israeli police at a flashpoint religious site in the contested holy city. (AP Photo/Khalil Hamra)

ΔΙΕΘΝΗ

Νύχτα κόλαση στο Ισραήλ – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πόλη Λοντ

Υπό την απειλή γενικευμένης σύρραξης βρίσκονται τις τελευταίες ώρες το Ισραήλ και η Λωρίδα της Γάζας. Οι σειρήνες της αεράμυνας, ήχησαν τα ξημερώματα στο Τελ Αβίβ, εν μέσω των σφοδρότερων συγκρούσεων με τους Παλαιστίνιους τα τελευταία χρόνια. Λόγω της κατάστασης διακόπηκαν όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε η πόλη Λοντ.

Στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις 6” μίλησε ο Μιχάλης Λαζαρίδης, προπονητής Αθλητικού Κέντρου στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ για την κατάσταση που επικρατεί, σημειώνοντας ότι είναι πρωτόγνωρο για εκείνον, ενώ οι πολίτες είναι εκπαιδευμένοι και μόλις ήχησαν οι σειρήνες πήγαν σε καταφύγια. Μάλιστα όπως είπε, σε κάθε σπίτι υπάρχει ένα δωμάτιο που χρησιμοποιείται ως καταφύγιο. Ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει, καθώς και το αεροδρόμιο έχει κλείσει. Πρόσθεσε ότι θα έρθει σε επικοινωνία και με την πρεσβεία προκειμένου να δει τι ακριβώς θα κάνει.

Επίθεση με ρουκέτες από τη Γάζα δέχθηκε το Τελ Αβίβ το βράδυ της Τρίτης. Ένας άνδρας κι ένα κορίτσι σκοτώθηκαν σήμερα στην ισραηλινή πόλη Λοντ καθώς επέβαιναν σε αυτοκίνητο που χτυπήθηκε από ρουκέτα η οποία εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την αστυνομία.
Το κορίτσι, η ηλικία του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε, σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ ο άνδρας περίπου σαράντα ετών κηρύχθηκε νεκρός στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία δεν διευκρίνισε αν τα δύο θύματα ήταν γονιός και κόρη.

Οι νέοι θάνατοι αυξάνουν σε πέντε τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ εξαιτίας των ρουκετών που εκτοξεύουν από το βράδυ της Δευτέρας ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Αρκετές εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη, λίγο μετά την ανακοίνωση της Χαμάς, ότι ο ένοπλος βραχίονάς της εκτόξευσε 200 ρουκέτες, σε αντίποινα για τα πολύνεκρα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στον παλαιστινιακό θύλακα, συμπεριλαμβανομένου αυτού που προκάλεσε την κατάρρευση δωδεκαώροφου κτιρίου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επέβαλε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην πόλη Λοντ, όπου τις τελευταίες ώρες σημειώνονται “ταραχές”, για τις οποίες η κυβέρνηση κατηγορεί την αραβική μειονότητα. Την ίδια ώρα, το Ισραήλ επιστρατεύει 5.000 εφέδρους και κάνει λόγο για χερσαία στρατιωτική επίθεση. Ο Μπεντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε την Τρίτη ότι η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ θα «πληρώσουν βαρύ τίμημα» για τις επιθέσεις τους με δεκάδες ρουκέτες, στα κενρικά και νότια της χώρας, με αποτέλεσμα το θάνατο μιας γυναίκας.

Συναγωγή παραδόθηκε στις φλόγες στην πόλη Λοντ, όχι μακριά από το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, εν μέσω επεισοδίων ανάμεσα σε Άραβες και Εβραίους κατοίκους, όπως μετέδωσαν ισραηλινά ΜΜΕ.

Άραβες φέρονται να σύλησαν συναγωγή στη Λοντ, πόλη που απέχει 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τελ Αβίβ, και κατόπιν να την πυρπόλησαν. Δεκάδες αυτοκίνητα επίσης πυρπολήθηκαν, ενώ καταστράφηκαν βιτρίνες καταστημάτων.

Ο δήμαρχος της Λοντ, ο Χαΐρ Ρεβίβο, μίλησε για «εμφύλιο πόλεμο» και ζήτησε να επιβληθεί αμέσως απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας στην πόλη. Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν επίσης στις κατά πλειονότητα αραβικές πόλεις Άκο (βόρεια) και Γιάφα (κοντά στο Τελ Αβίβ). Εικοσιπεντάχρονος Άραβας σκοτώθηκε από πυρά στη Λοντ. Τριαντατετράχρονος Εβραίος, ύποπτος για την ανθρωποκτονία, συνελήφθη, ενημέρωσε η αστυνομία.

Συνολικά από τις ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα έχουν χάσει τη ζωή τους 30 Παλαιστίνιοι, ενώ από τις επιθέσεις με ρουκέτες έχουν σκοτωθεί τρεις Ισραηλινοί.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι διεξήγαγε νέα σειρά πληγμάτων στη Λωρίδα της Γάζας, παλαιστινιακό θύλακα όπου η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, στην εξουσία, γνωστοποίησε ότι το αρχηγείο της αστυνομίας καταστράφηκε από τα αλλεπάλληλα πλήγματα.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν πως «έφεραν σε πέρας σειρά επιδρομών, πλήττοντας σπίτια που ανήκαν σε ανώτερα στελέχη» της Χαμάς.

Την ίδια ώρα, ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, η δεύτερη ισχυρότερη ένοπλη οργάνωση στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ότι ο στρατιωτικός του βραχίονας εκτόξευσε εκατό ρουκέτες από τον παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακα εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

Advertisement