Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Επίσκεψη προσεχώς του  Ισμαήλ Χανίγια για συνομιλίες με τον πρόεδρο Ερντογάν

Στην Τουρκία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα μεταβεί ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, για συνομιλίες με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν συναντήθηκε με τον Χανίγια κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Ντόχα την Τετάρτη.

Σύμφωνα με  τα όσα είπε ο κ. Ερντογάν  στους εκπροσώπους του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στη Βουλή ο επικεφαλής για τη λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος θα φιλοξενηθεί  στο τέλος της εβδομάδας και θα συζητήσουν σειρά θεμάτων χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η επίσκεψη του Haniyeh στην Κωνσταντινούπολη θα είναι το πρώτο του ταξίδι στην Τουρκία από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε την εκστρατεία του κατά της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου. Έρχεται επίσης εν μέσω κλιμάκωσης της περιφερειακής έντασης, αφού το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ στις αρχές αυτής της εβδομάδας ως απάντηση σε ισραηλινή επιδρομή στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό την 1η Απριλίου.

Ο κ. Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και άλλοι Ισραηλινοί ηγέτες φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την περιφερειακή κρίση.

Στη Ντόχα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν συναντήθηκε με τον Χανίγιε για να συζητήσουν την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, τις προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός και τις συνομιλίες για τους ομήρους. Η Χαμάς ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι μετέφερε τις απόψεις της σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός και τις απαιτήσεις τους, εξετάζοντας «τη σημασία και την κεντρική θέση του τουρκικού ρόλου».

Ο Χ. Φιντάν δήλωσε αργότερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρωθυπουργό του Κατάρ και υπουργό Εξωτερικών Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι ότι ο κίνδυνος μιας ευρύτερης περιφερειακής σύγκρουσης εξακολουθεί να υπάρχει εν μέσω της έντασης μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, προσθέτοντας ότι οι χώρες που υποστηρίζουν το Ισραήλ πρέπει να αναθεωρήσουν τις θέσεις τους. .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η ERGOTRAK, μέλος του Ομίλου Σφακιανάκη και η DAF Trucks μας προσκαλούν να δούμε από κοντά και να οδηγήσουμε τα βραβευμένα φορτηγά New Generation...

Advertisement