Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ αναχαίτισε την επίθεση του Ιράν – Πάνω από 200 οι πύραυλοι, αναμένετα η απάντηση των IDF

Με περισσότερες από 200 πυραύλους και drones επιτέθηκε το Ιράν στο Ισραήλ, σύμφωνα με την ανακοίνωση των IDF λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Όπως επισημάνθηκε στην ανακοίνωση οι περισσότεροι από τους πυραύλους εδάφους-εδάφους αναχαιτίστηκαν από το αμυντικό σύστημα Arrow «σε συνεργασία με τους στρατηγικούς μας συμμάχους πριν να περάσουν στο ισραηλινό έδαφος.

Ωστόσο, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, υπήρξαν και ορισμένα χτυπήματα ανάμεσα στα οποία και ένα σε στρατιωτική βάση στο νότιο Ισραήλ.

Σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν στο Χ πρόκειται για τη βάση στην Νεγκέβ με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις που δεν κατονομάζουν την βάση που χτυπήθηκε να υποστηρίζουν ότι «προκλήθηκαν μικρές ζημιές στις υποδομές».

Δείτε βίντεο:

Ιράν: Θα πάρουμε κάθε μέτρο για την άμυνα μας – Απειλές από τους Φρουρούς της Επανάστασης

Το Ιράν δεν θα διστάσει να λάβει επιπλέον «αμυντικά μέτρα» ώστε να προστατεύσει τα συμφέροντά του ενάντια σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιθετικότητα, ανέφερε σε δήλωσή του ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσείν Αμίρ-Αμπντολαχιάν μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη κατά του Ισραήλ τα ξημερώματα της Κυριακής.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, o υπουργός ανέφερε ότι «το Ιράν, εάν κριθεί απαραίτητο, δε θα διστάσει να λάβει επιπλέον αμυντικά μέτρα για να περιφρουρήσει τα νόμιμα συμφέροντά του ενάντια σε στρατιωτικές επιθέσεις και αδικαιολόγητη χρήση βίας».

Επίσης επαναβεβαίωσε τη δέσμευση του Ιράν «στις αρχές της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών και των διεθνών κανόνων».

Εν τω μεταξύ και οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι οποιαδήποτε απειλή προερχόμενη από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ θα λάβει αμοιβαία απάντηση από την Τεχεράνη.

«Οποιαδήποτε απειλή από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το σιωνιστικό καθεστώς θα έχει ως αποτέλεσμα αναλογική και αμοιβαία απάντηση του Ιράν προς την προέλευση της απειλής», προειδοποιούν στην ανακοίνωσή τους οι Φρουροί της Επανάστασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

Advertisement