Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Πέδρο Σάντσεθ: Η ευημερία των πολιτών στο επίκεντρο της Ε.Ε που πρέπει να ηγηθεί στις απαντήσεις των παγκόσμιων προκλήσεων

 Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας , Πέδρο Σάντσεθ, απηύθυνε έκκληση χτες Πέμπτη σε αρκετούς ευρωπαίους ηγέτες να δημιουργήσει η ΕΕ έναν οδικό χάρτη που θα την οδηγήσει στην απάντηση στις παγκόσμιες προκλήσεις σε όλο τον κόσμο.

Ο Σάντσεθ συμμετείχε στη Βαρσοβία σε  συνάντηση των αρχηγών κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καλούνταν να αναλύσουν τη στρατηγική ατζέντα των Είκοσι επτά έως το 2029 και η οποία πρέπει να εγκριθεί τον προσεχή Ιούνιο. Η συνάντηση οργανώθηκε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, και συνεχίζει μια άλλη σειρά άτυπων συναντήσεων με διάφορους αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων της ΕΕ για την αντιμετώπιση αυτής της ατζέντας.

Στη συνάντηση στο παλάτι Lazienki της πολωνικής πρωτεύουσας συμμετείχαν, εκτός από τους Michel και Sánchez, ο Πολωνός πρωθυπουργός και οικοδεσπότης αυτής της συνάντησης, Donald Tusk, και οι ομολόγοι του από την Ελλάδα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Εσθονία, Kaja Kallas, Φινλανδία, Petri Orpo και την Ιρλανδία, Simon Harris.

Όπως ανέφερε η ισπανική κυβέρνηση, ο Sánchez εξήγησε στους ομολόγους του τις προτεραιότητες που πιστεύει ότι η ΕΕ πρέπει να λάβει υπόψη τα επόμενα χρόνια, με ιδιαίτερη έμφαση στις κοινωνικές πολιτικές, την οικολογική μετάβαση, την ισότητα των φύλων και την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και της ανισότητας.

Πρόκειται, όπως εξήγησε, να τεθεί η ευημερία των πολιτών στο επίκεντρο των ενεργειών της Ε.Ε.

Ταυτόχρονα κάλεσε να μην παραμεληθούν ζητήματα που σχετίζονται με την ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα, την ανάγκη για μια κοινή βιομηχανική πολιτική και την προστασία και εμβάθυνση της εσωτερικής αγοράς, την οποία θεωρεί ευκαιρία για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της στρατηγική αυτονομία της Ε.Ε.

Ο επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας προειδοποίησε ότι οι μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις ξεπερνούν τα σύνορα της Ευρώπης και η ΕΕ πρέπει να έχει τα απαραίτητα εργαλεία για να τις αντιμετωπίσει.

Για όλους αυτούς τους λόγους, θεώρησε ότι τα επόμενα πέντε χρόνια πρέπει να χρησιμεύσουν για να εγγυηθούν την ελευθερία και την ηγεσία της ηπείρου, προωθώντας ένα νέο στάδιο βιωσιμότητας και παγκόσμιας ευημερίας.

Ο Sánchez θα ταξιδέψει αυτήν την Παρασκευή από τη Βαρσοβία στη Νορβηγία σε ευρωπαϊκή περιοδεία που θα τον οδηγήσει στην Ιρλανδία την ίδια μέρα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και την ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα και να προσπαθήσει να προωθήσει τη διεθνή αναγνώριση του Παλαιστινιακού  κράτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΧΙΟΣ

Ο Παγχιακος Εκπολιτιστικός Συλλογος Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού, θα ήθελε να ευχηθεί θερμές ευχες για το Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!! Το Άγιο Πνεύμα...

Advertisement