Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Η ηγέτης της αντιπολίτευσης καλεί σε παγκόσμια διαμαρτυρία ενάντια στον «εκλογικό αποκλεισμό»

Η αρχηγός της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Μαρία Κορίνα Ματσάντο κάλεσε αυτήν την Τρίτη τους πολίτες να συμμετάσχουν  το ερχόμενο Σάββατο σε «παγκόσμια διαμαρτυρία» ενάντια στον «εκλογικό αποκλεισμό» που, όπως έχει καταγγείλει, η κυβέρνηση επιβάλλει στη χώρα της ενόψει των προεδρικών εκλογών της 28ης Δεκεμβρίου.

Η Machado, που εξελέγη στις προκριματικές εκλογές ως υποψήφια της πλειοψηφούσας αντιπολίτευσης, δεν μπόρεσε να εγγραφεί για να συμμετάσχει στις εκλογές λόγω μιας κύρωσης που την εμποδίζει να κατέχει δημόσιο αξίωμα μέχρι το 2036.

Η πρώην βουλευτής πρότεινε ως αντικαταστάτη της τη φιλόσοφο Corina Yoris κάτι που δεν έγινε δεκτό από το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE), οπότε μένει να απαντηθεί το ερώτημα ποιον θα στηρίξει η Machado στις εκλογές.

Η κα Ματσάντο ζήτησε από τους μετανάστες να πάνε στα προξενεία για να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στις εκλογές του Ιουλίου, μια διαδικασία που είχε καθυστερήσεις σε αρκετές χώρες και γι’ αυτό τους κάλεσε να αναφέρουν οποιοδήποτε κώλυμα.

«Αυτό το Σάββατο, 6 Απριλίου, ο κόσμος πρέπει να δει ότι η Βενεζουέλα είναι ενωμένη, σταθερή, αποφασισμένη να προχωρήσει στην πορεία προς την ελευθερία», πρόσθεσε  η αντιπολιτευόμενη Μαρία Κορίνα Ματσάντο,  χωρίς να προσδιορίσει τις πόλεις στις οποίες θα πραγματοποιηθούν αυτές οι διαδηλώσεις.

Εν τω μεταξύ, η αντιπολίτευση επιμένει να διατηρήσει την οργάνωση για τις ψηφοφορίες, με την ευκαιρία αυτή με στόχο τους Βενεζουελάνους του εξωτερικού, μια ομάδα που αποτελείται από 7,7 εκατομμύρια άτομα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών Ο αριθμό αυτός αμφισβητείται από την κυβέρνηση που υπολογίζει του Βενεζουλανούς μετανάστες  σε δύο εκατομμύρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τα μοντέλα της DFSK, που συνδυάζουν την αξιοπιστία, την τεχνολογία και την αυξημένη πρακτικότητα με την ακαταμάχητη σχέση ποιότητας-τιμής, είναι έτοιμα να κάνουν δυναμική...

Advertisement