Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι 2024: Το Βέλγιο θα στείλει στρατιωτικές ενισχύσεις για την ασφάλεια των Αγώνων

Η βελγική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα στείλει στρατιωτικό προσωπικό για να ενισχύσει την ασφάλεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, κατόπιν αιτήματος της Γαλλίας.

«Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε τη συνεισφορά του Βελγίου στην προστασία και την ασφάλεια των Αγώνων. Αναλύσαμε το αίτημα και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι μπορούμε να συνεισφέρουμε», δήλωσε ο Βέλγος υπουργός Άμυνας Λουντιβίν Ντεντόντερ στο ραδιόφωνο RTL.

Σύμφωνα με τον υπουργό, θα παρασχεθεί βελγική υποστήριξη στον «τομέα αναζήτησης και εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών».

Την περασμένη εβδομάδα (28/3) ο Πολωνός υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα στείλει στρατιωτικές ενισχύσεις για να συμβάλει στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι:

«Οι πολωνικές ένοπλες δυνάμεις θα ενταχθούν στον διεθνή συνασπισμό που έχει συσταθεί από τη Γαλλία για να υποστηρίξει την προετοιμασία και την ασφάλεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2024», δήλωσε ο Βλάντισλαβ Κοσίνιακ-Καμίτζ στα social media.

«Μια ειδική ομάδα αποτελούμενη από στρατιώτες μας, συμπεριλαμβανομένων και σκύλων ανιχνευτών, θα αναπτυχθεί στο Παρίσι. Ο κύριος στόχος της θα είναι να αναλάβει επιχειρήσεις για τον εντοπισμό εκρηκτικών και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», πρόσθεσε ο υπουργός.

Η Γαλλία ζήτησε από περίπου 45 ξένες χώρες να συνεισφέρουν με χιλιάδες επιπλέον στρατιωτικό, αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό, για να βοηθήσουν στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 του Παρισιού.

Το αίτημα υποβλήθηκε για βοήθεια τόσο σε στρατιωτικές όσο και σε αστυνομικές αποστολές που κυμαίνονται από μηχανοκίνητες δυνάμεις, εμπειρογνώμονες για αντιμετώπιση ηλεκτρονικών επιθέσεων, ειδικούς ανίχνευσης και εξουδετέρωσεις ναρκών, ειδικούς κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ομάδες ανίχνευσης σκύλων.

Η χώρα σχεδιάζει να αναπτύξει περίπου 45.000 γαλλικές αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις ασφαλείας, 20.000 άτομα ιδιωτικής ασφάλειας και περίπου 15.000 στρατιωτικούς κάθε μέρα για να προστατεύσει την κορυφαία αθλητική διοργάνωση, όπου εκατομμύρια φίλαθλοι και τουρίστες να μένουν στη χώρα για αρκετές εβδομάδες.

Η Γερμανία δήλωσε τον Μάρτιο ότι θα συνεισφέρει επίσης. Άλλοι Ευρωπαίοι σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιταλίας, θα συμμετάσχουν επίσης παρέχοντας δεκάδες αστυνομικούς για να βοηθήσουν στην περιπολία στους δρόμους, δήλωσαν διπλωμάτες.

Η γαλλική κυβερνητική πηγή είπε ότι 35 χώρες έχουν μέχρι στιγμής απαντήσει θετικά:

Εκτός από τα ευρύτερα αιτήματα, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ θα στείλουν επίσης τις δικές τους δυνάμεις ασφαλείας, ανέφεραν πηγές.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού 2024 θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 26 Ιουλίου και 11 Αυγούστου και η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στον ποταμό Σηκουάνα, όπου οι διάφορες αποστολές θα παρελαύνουν στα σκάφη. Θα γίνουν καλλιτεχνικά σόου, σε μια διαδρομή έξι χιλιομέτρων, μπροστά σε περισσότερους από 300.000 θεατές και η γαλλική πρωτεύουσα αναμένει 15 εκατομμύρια τουρίστες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μετά την πρόσφατη επίθεση στη Μόσχα, η οποία προκάλεσε τουλάχιστον 143 θανάτους, η γαλλική κυβέρνηση ανέβασε τον συναγερμό για τρομοκρατική απειλή στο υψηλότερο επίπεδο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Είναι ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων, μετά την απόλυτα επιτυχημένη και εμβληματική Ριτσώνα και θα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε, σήμερα το πρωί, ο σπουδαίος ηθοποιός, Γιάννης Φέρτης, που είχε πρωταγωνιστήσει στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γεννημένος...

Advertisement