Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Βασιλιάς Κάρολος: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη διάγνωση στην λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνισή του μονάρχη δύο μήνες μετά τη διάγνωση του καρκίνου. Με αξιοσημείωτες προσαρμογές για την προστασία της υγείας του ο βασιλιάς Κάρολος θα παραστεί στην θεία λειτουργία την Κυριακή του πασχα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου  στο Ουίνσδορ.

Πηγή στο παλάτι του Μπακινγχαμ δήλωσε  στην The Telegraph ότι η προγραμματισμένη παρουσία του Βασιλιά στη λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Ουίνδσορ, είναι «σημάδι ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση, προς την επανέναρξη των συνηθισμένων βασιλικών του καθηκόντων». Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ ανυπομονούσε να επιστρέψει στα βασιλικά καθήκοντα, με ένα μέλος της οικογένειας του να υποστηρίζει  ότι είναι «πολύ απογοητευμένος» που οι θεραπείες για τον  καρκίνο τον άφησαν στο περιθώριο.

Ο Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα θα παραστούν στο Easter Matins Service, όπως είναι επίσημα γνωστό, από τις 10.45 έως τις 11.45 ενώ θα ακολουθήσει Θεία λειτουργία από τις 12 μ.μ. έως τις 12.45 μ.μ..

Στην εκκλησία το βασιλικό ζεύγος είθισται να κάθεται σε απόσταση από τους παρευρισκόμενους και αυτό ωφελεί τον Κάρολο λόγω της κατάστασης της υγείας του ο οποίος εσκεμμένα δεν θα χαιρετήσει τους πιστούς μετά την λειτουργία.

Τα βλέμματα του κόσμου είναι στραμμένα στη βρετανική βασιλική οικογένεια αυτό το Πάσχα σχολιάζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον διάδοχο του βασιλικού θρόνου Ουίλιαμ και τη σύζυγό του να έχουν ήδη αποχωρήσει  από τη βρετανική πρωτεύουσα στο εξοχικό τους στο Νόρφολκ μετά την ανακοίνωση της Κεητ έχει διαγνώστηκε με καρκίνο . Σε βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρεται ότι είναι «τόσο περήφανος» για την πριγκίπισσα για το θάρρος της να μιλήσει δημοσίως και λέγεται ότι βρίσκεται σε « ιδιαίτερα στενή επαφή με την αγαπημένη του νύφη».

«Προσευχόμαστε για αυτήν και τον Βασιλιά και προσευχόμαστε για όλους εκείνους που υποφέρουν με τον ίδιο τρόπο».

Όπως ορίζει η παράδοση την Κυριακή του Πάσχα, είθισται η βασιλική οικογένεια παραδοσιακά να πηγαίνει με τα πόδια στην εκκλησιαστική λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, ένα κτήριο του 14ου αιώνα στην περιοχή του κάστρου.

Στην συνέχεια ακολουθούσε το πασχαλινό γεύμα μετά την εκκλησία το οποίο περιλάμβανε «σχεδόν πάντα αρνί», με ζελέ κόκκινης σταφίδας.

Ακολούθησε απογευματινό τσάι, συνοδευόμενο από μια «τεράστια επιλογή» από διακοσμημένα σοκολατένια αυγά.

Όμως αυτή η Κυριακή του Πάσχα για την Βασιλική οικογένεια θα είναι μια μικρή εκδοχή της παραδοσιακής συγκέντρωσης, με λιγότερα βασιλικά μέλη να δίνουν το παρόν ενώ φέτος θα παραληφθεί το Πασχαλινό μεσημεριανό  γεύμα , καθώς προτεραιότητα δίνεται στην “ήπια” επιστροφή του βασιλιά, με ασφάλεια, και σταδιακή επιστροφή στα  καθήκοντα του.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ απευθυνόμενος στους πιστούς στην εκκλησία του Καντερμπουρυ, στην έναρξη της θείας λειτουργίας, τους κάλεσε  να προσευχηθούν για την πριγκίπισσα της Ουαλίας και τον Βασιλιά, που και οι δύο έχουν διαγνωστεί με καρκίνο.

Είπε ότι άκουσε με «συμπόνια και συμπάθεια» καθώς η Κέιτ έλεγε στον κόσμο για τη διάγνωση του καρκίνου σε ένα συγκινητικό βίντεο.

«Στη ζωή μας υπάρχουν στιγμές που μας αλλάζουν για πάντα», είπε ο Τζάστιν Γουέλμπι στον Καθεδρικό Ναό στο Κάρντιφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η ERGOTRAK, μέλος του Ομίλου Σφακιανάκη και η DAF Trucks μας προσκαλούν να δούμε από κοντά και να οδηγήσουμε τα βραβευμένα φορτηγά New Generation...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

Advertisement