Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Κροατία: Στηρίζει το Κοσσυφοπέδιο στην πορεία για την “ευρωατλαντική  ολοκλήρωση του”

Επίσημη επίσκεψη στο Κόσοβο πραγματοποίησε την Τετάρτη (27/3) ο υπουργός Άμυνας της Κροατίας, Ιβάν Άνουσιτς, όπου έγινε δεκτός με τελετουργική στρατιωτική τιμητική φρουρά, αναφέρει το KosovaPress.

Ο υπουργός Άμυνας του Κοσσυφοπεδίου, Ejup Macedonci, μετά τη συνάντηση με τον Κροάτη ομόλογό του, δήλωσε ότι και οι δύο χώρες μοιράζονται τα ίδια συμφέροντα στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.  Ο κ.Macedonci, σε συνέντευξη Τύπου, μίλησε για τον ρόλο και τη βοήθεια που έχει προσφέρει μέχρι στιγμής η Κροατία στο Κοσσυφοπέδιο.

Επίσης δήλωσε ότι η παρουσία Κροατών στρατιωτών ως μέρος της ειρηνευτικής αποστολής της KFOR συνέβαλε συνεχώς στη διατήρηση και τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος στο Κοσσυφοπέδιο.

«Η Κροατία ήταν και παραμένει μια από τις πιο υποστηρικτικές χώρες, ειδικά όσον αφορά την άμυνα και την ασφάλεια. Η κροατική στρατιωτική παρουσία εντός της KFOR συνέβαλε σε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον. Η Δημοκρατία της Κροατίας έχει υποστηρίξει στην κατάρτιση και την εκπαίδευση, επίσης και όσον αφορά την αμυντική βιομηχανία»,τόνισε ο Macedonci.

Τα σχόλια αυτά ο Macedonci τα έκανε μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Κροατίας, Ιβάν Άνουσιτς, όπου είπε ότι και οι δύο χώρες έχουν τα ίδια συμφέροντα σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο άμυνας και ασφάλειας και ότι εμβαθύνουν τις σχέσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο υπουργός Άμυνας της Κροατίας, Ιβάν Άνουσιτς, από την πλευρά του, τόνισε τη στήριξη της χώρας του προς το Κοσσυφοπέδιο στο δρόμο της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης, συμφωνα με το KosovaPress.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement