Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Κατηγορεί την Ουκρανία για έκρηξη στη Ζαπορίζια – Νέο κύμα επιθέσεων από ουκρανικά drones

Ο υπό ρωσική διοίκηση ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός της Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ότι κρίσιμη υποδομή των εγκαταστάσεών του βομβαρδίστηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Εκρηκτικός μηχανισμός ερρίφθη στην περιοχή κοντά στον φράκτη όπου βρίσκονται δεξαμενές καυσίμου ντίζελ, ανακοίνωσε η διοίκηση του πυρηνικού σταθμού, προσθέτοντας ότι ειδικοί του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) στον σταθμό ενημερώθηκαν για τον βομβαρδισμό.

Το Reuters μετέδωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα τις πληροφορίες που προέρχονται και από τις δύο πλευρές στα πεδία των μαχών

Ρωσία: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από ουκρανικά πλήγματα

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίσθηκαν από ουκρανικά πλήγματα με στόχο τη ρωσική περιφέρεια του Μπελγκορόντ που συνορεύει με την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ.

Η δήλωση αυτή έγινε ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως κατέστρεψε στη διάρκεια της νύκτας 14 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις περιφέρειες του Μπελγκορόντ και του Κουρσκ, που συνορεύει επίσης με την Ουκρανία.

Μέσα στην πόλη του Μπέλγκοροντ, δύο κατοικίες και ένα ιατρικό ίδρυμα υπέστησαν ζημιές από τα πλήγματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως «στη διάρκεια της περασμένης νύκτας εμποδίσθηκαν απόπειρες του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον τοποθεσιών στο ρωσικό έδαφος».

Συλλήψεις μελών φιλοουκρανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσανπως συνέλαβαν στην Αγία Πετρούπολη (βορειοδυτική Ρωσία) τέσσερα μέλη τη φιλοουκρανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης «Σώμα Ρώσων Εθελοντών».

«Η FSB έβαλε τέλος στις παράνομες δραστηριότητες στην Αγία Πετρούπολη ενός πυρήνα ο οποίος δρούσε για λογαριασμό της ουκρανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και ετοίμαζε επιθέσεις στη Ρωσία», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

«Σχεδίαζαν να δηλητηριάσουν με μια πολύ τοξική ουσία τα τρόφιμα που προορίζονταν ως ανθρωπιστική βοήθεια για τους ρώσους στρατιώτες που βρίσκονται στη ζώνη της επιχείρησης» της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης «προχωρούσαν επίσης στον εντοπισμό ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεων υποδομής και μεταφορών στην Αγία Πετρούπολη και στην περιφέρεια του Λένινγκραντ για να προετοιμάσουν στη συνέχεια επιθέσεις», προστίθεται.

Η οργάνωση Σώμα Ρώσων Εθελοντών έγινε κυρίως γνωστή αναλαμβάνοντας το Μάρτιο του 2023 την ευθύνη για μια επιδρομή στη ρωσική περιφέρεια του Μπριάνσκ, που συνορεύει με την Ουκρανία. Κατά την επίθεση αυτή είχαν σκοτωθεί δύο άμαχοι και ένα 11χρονο παιδί είχε τραυματισθεί, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ – Reuters -AFP

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

Advertisement