Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ράφα: Ένοπλοι μασκοφόροι κατά της «μαύρης αγοράς» στον ρόλο της εξαφανισμένης αστυνομίας  

 Οι μασκοφόροι ένοπλοι στη Γάζα ξεκίνησαν περιπολίες για να εμποδίσουν τους εμπόρους να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να κερδοσκοπίσουν στη Ράφα, σύμφωνα με μέλος αυτής της πολιτικής οργάνωσης.

Εικόνες που δημοσιεύτηκαν σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν μασκοφόρους άνδρες δίπλα στους πάγκους στις  λαϊκές αγορές.

Σε μία από τις φωτογραφίες, δύο άνδρες εμφανίστηκαν οπλισμένοι με τουφέκια και σε άλλη φωτογραφία, 6 άνδρες οπλισμένοι με ρόπαλα.

Οι φωτογραφίες έδειχναν μπαντάνες στα κεφάλια ανδρών οπλισμένων με ρόπαλα με τις λέξεις «Επιτροπή Προστασίας του Λαού» γραμμένες στα αραβικά.

Ένας άνδρας που περιέγραψε τον εαυτό του ως μέλος της επιτροπής είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Reuters ότι η κίνηση τους επιβλήθηκε από τις περιστάσεις για την επιβολή του νόμου και της τάξης επειδή οι αστυνομικές περίπολοι εξαφανίστηκαν από τους δρόμους αφού έγιναν στόχος ισραηλινών επιδρομών.

Ο άνδρας, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας υπό τον φόβο των ισραηλινών αντιποίνων, είπε ότι  σκοπός είναι να «τιμωρηθούν όσοι εκμεταλλεύονται τις ανάγκες των ανθρώπων».

Στην πόλη περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι αναζητούν καταφύγιο για να ξεφύγουν από την ισραηλινή αεροπορική και χερσαία εκστρατεία.

Μετά από περίπου 5 μήνες πολέμου, οι τιμές αυξήθηκαν στη Γάζα καθώς όλες οι εμπορικές εισαγωγές σταμάτησαν να μετά την έναρξη των μαχών στις 7 Οκτωβρίου, καθώς στην πολύπαθη πόλη έφθαναν μόνο περιορισμένες ποσότητες ανθρωπιστικής βοήθειας.

Οι περισσότεροι από τους 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της Γάζας ζουν τώρα στη Ράφα κοντά στο συνοριακό πέρασμα με την Αίγυπτο, οι περισσότεροι από αυτούς σε σκηνές και άλλα προσωρινά καταφύγια, αφού ξέφυγαν από την καταστροφή σε άλλα μέρη της Λωρίδας.

Την περιπολία των ενόπλων  είδε στην αγορά της Ράφα την Τετάρτη ο Muhammad Abu Imad, ένας 24χρονος απόφοιτος που ζει σε σκηνή. Είπε ότι η αστυνομία ήταν ένα κοινό θέαμα στη Ράφα μέχρι που πρόσφατα έγιναν στόχος επιδρομών και επέβλεπε τη διοργάνωση μεγάλων ουρών μπροστά από αρτοποιεία, καταστήματα και τράπεζες. Ο Abu Imad δηλώνει ανήσυχος για την εμφάνιση μασκοφόρων ανδρών που επιβάλλουν τη δημόσια τάξη.

«Ίσως αυτό να είναι καλό, αλλά αν θέλει ο Θεός, θα αντιμετωπίσουν τους ανθρώπους με καλό τρόπο… Προτιμούμε να τελειώσει ο πόλεμος και να επιστρέψει η πραγματική αστυνομία» είπε ο νεαρός που έφυγε από το σπίτι του στην πόλη της Γάζας στις αρχές του πολέμου.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Toyota Hellas είναι ο επίσημος συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την πραγματοποίηση της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ενσαρκώνοντας τη δέσμευση της Honda για μηδενικά τροχαία ατυχήματα με οχήματα Honda μέχρι το 2050, η έκτη γενιά του δημοφιλούς SUV, CR-V, διαθέτει μια...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μετά τα αλλεπάλληλα sold out, η Ευρυδίκη επιστρέφει στη σκηνή του Half Note Jazz Club, με την ιδιαίτερη παράσταση που ξεχώρισε και αγαπήθηκε από τους φίλους του γαλλόφωνου τραγουδιού “La Bohème”, από Παρασκευή...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σημαντικές εμπειρίες αλλά και σκέψεις που τον συνόδευσαν σε διάφορα στάδια της ζωής του μοιράστηκε σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ και την εκπομπή...

Advertisement