Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Η.Β: Απορρίπτεται το σχέδιο Μακρόν να στείλει στρατεύματα το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Η Βρετανία απέρριψε το γαλλικό σχέδιο για την αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, προειδοποιώντας ότι αυτό θα αποτελούσε “σημαντική κλιμάκωση” του πολέμου σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Τέλεγκραφ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε προτείνει αρκετές χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ να εξέταζαν το ενδεχόμενο να στείλουν στρατιώτες «στο πεδίο της μάχης» προσκαλώντας τη Δύση να κάνει  ό,τι χρειάζεται ώστε η Ρωσία να μην μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο”.

Το Κρεμλίνο προειδοποίησε ωστόσο ότι οποιαδήποτε ανάπτυξη θα οδηγούσε “αναπόφευκτα” σε ολοκληρωτικό πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ.

Το ΗΒ είχε τοποθετηθεί στο παρελθόν ως ο πιο δυναμικός υποστηρικτής της Ουκρανίας, που συχνά πρωτοστατεί σε δωρεές, όπως τανκς και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, για να πιέσει τους δυτικούς συμμάχους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Απαντώντας στην πρόταση του κ. Μακρόν την Τρίτη, η Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για ανάπτυξη βρετανικού στρατού .

«Πέρα από τον μικρό αριθμό στη χώρα που υποστηρίζει τις ένοπλες δυνάμεις, δεν έχουμε σχέδια να πραγματοποιήσουμε μεγάλης κλίμακας αναπτύξεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρισι Σουνακ .

Ένας μικρός αριθμός στρατευμάτων υποστηρίζει επί του παρόντος τον στρατό του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής εκπαίδευσης. Βρετανικές αμυντικές πηγές δήλωσαν στην Telegraph ότι μια ανάπτυξη του ΝΑΤΟ θα σηματοδοτούσε μια “σημαντική κλιμάκωση” με τη Ρωσία.

Τα σχόλια του κ. Μακρόν έρχονται καθώς ο βρετανικός στρατός βρίσκεται υπό αυξανόμενη πίεση. Το Υπουργείο Άμυνας δεν θα λάβει επιπλέον χρηματοδότηση στον προϋπολογισμό της επόμενης εβδομάδας, όπως έμαθε η Telegraph, παρά το γεγονός ότι στρατιωτικοί παράγοντες προειδοποιούν για την κακή κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

Advertisement