Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ταραχές στην αγροτική έκθεση από την επίσκεψη του Μακρόν

Αγροτική έκθεση πραγματοποιείται στο Παρίσι και ήδη προκλήθηκαν ταραχές με αφορμή την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην έκθεση, καθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και ακόμα δεν έχει εγκαινιαστεί κάτι που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 10 η ώρα Ελλάδας.

Ο Γάλλος πρόεδρος αυτή τη στιγμή ουσιαστικά αυτοσχεδιάζει το πρόγραμμά του στην αγροτική έκθεση, μιλώντας απευθείας με τους αγρότες. Το πρωί είχε μια συνάντηση με τους επικεφαλής των συνδικάτων και αμέσως μετά έδωσε συνέντευξη Τύπου για να μιλήσει για το τι μπορεί να κάνει άμεσα και τώρα ενώ αυτή τη στιγμή μιλάει με τους αγρότες.

Ορισμένες παρεμβάσεις των αγροτών είναι εξαιρετικά συγκινητικές και μάλιστα, ένας από αυτούς του είπε για το ότι σχεδίαζε να αυτοκτονήσει.

Ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι αμέσως από την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου θα υπάρξει ένα ταμείο άμεσης βοήθειας για ορισμένους τομείς που είναι σε απελπιστική κατάσταση για ορισμένους τουλάχιστον αγρότες. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει σχεδιασμός ενός μιας τιμής πλαφόν, δείκτης τιμών κάτω από τις οποίες δεν θα μπορούν να πουλάνε ή να αγοράζουν οι πολυεθνικές αγροτικά προϊόντα.

Ορισμένοι αγρότες υπογράμμισαν ότι αυτό δεν εξαρτάται καθόλου από τον Εμανουέλ Μακρόν, αλλά οι χρηματιστηριακές κατά κάποιο τρόπο αγορές αγροτικών προϊόντων είναι πολυεθνικές και είναι στο εξωτερικό. Επίσης, ο πρόεδρος της Γαλλίας υπογράμμισε ό,τι από τον Μάρτιο θα ξαναγίνει νέα συζήτηση.

Θα περάσουν μεγάλα άμεσα επείγοντα ζητήματα από το υπουργικό συμβούλιο, αλλά και τον Μάρτιο θα συνεχιστεί αυτή η συζήτηση, γιατί γι’ αυτόν θεωρείται σημαντικό η αγροτική οικονομία να γίνει νόμος του κράτους και ό,τι πρέπει να υπάρχει εθνική κυριαρχία στην ΕΕ όσον αφορά την αγροτική κυριαρχία της Γαλλίας.

Τι θα γίνει αυτή τη στιγμή στο αγροτικό

Στην αγροτική έκθεση υπάρχουν αγρότες οι οποίοι δεν θέλουν ο Εμανουέλ Μακρόν να κάνει βόλτα μέσα στην αγροτική έκθεση και ενισχύθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις ενώ έγιναν και ρίψεις δακρυγόνων. Ωστόσο, σήμερα το πρωί τα πράγματα ηρέμησαν και ο πρόεδρος Μακρόν ήρθε σε επαφή με τους αγρότες. Μάλιστα χαρακτηριστική ήταν και η κίνηση να βγάλει και το σακάκι του. Πλέον, μιλάει απευθείας μαζί τους, χωρίς να υπάρχει μεγάλη προστασία ασφάλειας και ίσως η κατάσταση να εξομαλυνθεί.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Είναι ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων, μετά την απόλυτα επιτυχημένη και εμβληματική Ριτσώνα και θα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε, σήμερα το πρωί, ο σπουδαίος ηθοποιός, Γιάννης Φέρτης, που είχε πρωταγωνιστήσει στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γεννημένος...

Advertisement