Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Σε λίγες ώρες η προβολή της συνέντευξης του Βλαντίμιρ Πούτιν στον Αμερικανό παρουσιαστή Τάκερ Κάρλσον

Η συνέντευξη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στον αμφιλεγόμενο Αμερικανό τηλεοπτικό παρουσιαστή Τάκερ Κάρλσον, ο οποίος θεωρείται γενικά πως πρόσκειται στον Ντόναλντ Τραμπ, θα μεταδοθεί το απόγευμα (τοπική ώρα) μέσω του ιστοτόπου του, ανακοίνωσε η μέχρι πρότινος βεντέτα του Fox News μέσω Instagram.

Θα αρχίσει να προβάλλεται στις 18:00 (σ.σ. ώρα Ουάσιγκτον· 01:00 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε σε —μαυρόασπρη— ανάρτησή του, στην οποία διακρίνονται τα πρόσωπα των δυο ανδρών.

Ο κ. Κάρλσον, που απηχεί συχνά τις απόψεις του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου Τραμπ, επί χρόνια αστέρας του Fox News, μετέβη προ ημερών στη Μόσχα για να πάρει την πρώτη συνέντευξη που συμφώνησε να παραχωρήσει ο κ. Πούτιν σε δυτικό δημοσιογράφο μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην επικράτεια της Ουκρανίας, την 24η Φεβρουαρίου 2022.

Ο 54χρονος συντηρητικός σχολιαστής, ο οποίος έχει επικρίνει επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες την αμερικανική υποστήριξη στο Κίεβο, είναι σήμερα ο παρουσιαστής εκπομπής που προβάλλεται μέσω X (του πρώην Twitter).

Η επίσκεψη του πρώην αστέρα του τηλεοπτικού δικτύου που προτιμά η αμερικανική δεξιά, ο οποίος όχι σπάνια διαδίδει θεωρίες συνωμοσίας, έτυχε ευρείας κάλυψης σε ρωσικά ΜΜΕ.

Το Κρεμλίνο πάντως αντέκρουσε τον ισχυρισμό του κ. Κάρλσον, που διατείνεται ότι ήταν ο μοναδικός που επιδίωξε να πάρει συνέντευξη από τον Ρώσο πρόεδρο, διαβεβαιώνοντας πως έχουν ληφθεί αρκετά αιτήματα για την παραχώρηση συνεντεύξεων από δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, ο κ. Κάρλσον έχει πάρει «θέση που έρχεται σε αντίθεση με αυτή των παραδοσιακών αγγλοσαξονικών ΜΜΕ», εξήγησε χθες ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η απρόσκοπτη πρόσβαση που προσφέρθηκε στον κ. Κάρλσον έρχεται σε διαμετρική αντίθεση με τη μεταχείριση που έχουν άλλοι ξένοι δημοσιογράφοι στη Ρωσία. Δυο Αμερικανοί δημοσιογράφοι, ο Έβαν Γκέρσκοβιτς και η Αλσού Κουρμάσεβα, συνελήφθησαν από τις ρωσικές αρχές την περασμένη χρονιά και παραμένουν σε φυλακές.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

Advertisement