Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Η επόμενη μέρα στο παλάτι – «Συγκινητικό κλίμα» στη συνάντηση Καρόλου – Χάρι

Το Μπάκιγχαμ εργάζεται πυρετωδώς για να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η ασθένεια του Βασιλιά Καρόλου. Ο Μονάρχης θα παραμείνει ενεργός, φέροντας εις πέρας τον συνταγματικό του ρόλο, αλλά οι δημόσιες  εμφανίσεις ανατίθενται πλέον κυρίως στον διάδοχο του θρόνουυίλιαμ.

Ο πρίγκιπας Χάρι, που συναντήθηκε χθες με τον πατέρα του, διέμεινε τελικά σε ξενοδοχείο, ενώ το χάσμα με τον αδερφό του Γουίλιαμ φαίνεται αγεφύρωτο, αφού οι δυο τους δεν προβλέπεται να συναντηθούν.

Στη Βρετανία η δημόσια παρουσία του διαδόχου Ουίλιαμ φέρνει ανακούφιση στο κοινό αίσθημα της χώρας μετά τη σοκαριστική είδηση ότι ο Βασιλιάς Κάρολος πάσχει από καρκίνο.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επέστρεψε σήμερα στα δημόσια καθήκοντα του, μετά από απουσία λίγων εβδομάδων προκειμένου να φροντίσει τη σύζυγό του Κέιτ που αναρρώνει από επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.

«O πρίγκιπας Ουίλιαμ βρίσκεται σε άλλο μήκος κύματος, έχει πολλά στο κεφάλι του, αναλαμβάνει επιπλέον καθήκοντα, φροντίζει την πριγκίπισσα της Ουαλίας που αναρρώνει στο σπίτι μετά την επέμβασή της.

Ο βρετανικός τύπος δίνει έμφαση στη συνάντηση του Πρίγκιπα Χάρι με τον πατέρα του αν και αυτή κράτησε περίπου μισή ώρα», αναφέρει η Ράσελ Μάγιερ, δημοσιογράφος της Daily Mirror.

«Μπορώ μόνο να φανταστώ ότι θα ήταν μία συγκινητική συνάντηση και για τους δύο και όπως τόνισε η εφημερίδα Sun ότι πράγματι ο βασιλιάς Κάρολος, που είναι γνωστός για το σχολαστικό του πρόγραμμα και ότι δεν θέλει να κάνει αλλαγές, καθυστέρησε την αναχώρησή του για το Σάντριγχαμ για να φιλοξενήσει την επίσκεψη με τον Χάρι και αυτό πιστεύω ότι δηλώνει πόσο αυθόρμητη επίσκεψη ήταν.

Τα μέσα περιγράφουν έναν χαρούμενο Κάρολο που είδε τον γιο του ο οποίος μάλιστα ακύρωσε τα πάντα και έτρεξε στο πλευρό του πατέρα του αμέσως μόλις έμαθε τα νέα.  Όμως δημοσιεύματα υπογραμμίζουν το γεγονός ότι ο Χάρι δεν προβλέπεται να δει τον αδελφό του Ουίλιαμ και πέρασε τη νύχτα μόνος του σε ξενοδοχείο αφού δεν έχει πλέον σπίτι στη Βρετανία», αναφέρει η Κέιτι Νικολ, δημοσιογράφος στο Vanity Fair.

«Νομίζω ότι ήταν πολύ ενδιαφέρον ότι δεν συνάντησε τον αδερφό του Ουίλιαμ καθόλου. Έκανε όλη αυτό το δρόμο από το Μοντεσίτο της Καλιφόρνιας στο Λονδίνο και δεν πέρασε καθόλου χρόνο με τον αδερφό του. Θα πίστευε κανείς ότι αν μη τι άλλο αυτό που θα έφερνε κοντά τα δύο ανήσυχα αδέρφια θα ήταν η διάγνωση ότι πατέρας τους έχει καρκίνο.

Πάντως η παρουσία του Δούκα του Σάσεξ έχει δώσει ελπίδα στον κόσμο που θέλει να δει τα αδέλφια και την οικογένεια πάλι ενωμένους», σχολιάζει ο Κιου Τζακ Έλσον, επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας Sun.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement