Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μήνυμα σταθερότητας από το παλάτι μετά την ασθένεια του Βασιλιά: «Εργάζεται κανονικά ο Κάρολος» – Στο πλευρό του ο πρίγκιπας Χάρι

Αναστατωμένοι είναι ακόμα οι Βρετανοί, μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση πως ο βασιλιάς Κάρολος πάσχει από καρκίνο και θα αποχωρήσει προσωρινά από τα δημόσια καθήκοντά του, ακολουθώντας ήδη την απαιτούμενη θεραπεία. Ο Βρετανός πρωθυπουργός βρίσκεται σε επαφή με το Παλάτι, οι ευχές όλων των ηγετών φτάνουν στο Μπάκιγχαμ, ενώ ο πρίγκιπας Χάρι έφυγε εσπευσμένα από τις ΗΠΑ για το Λονδίνο και ήδη βρέθηκε στο Clarence House στο πλευρό του πατέρα του. «Δεν θα συναντηθεί με τον αδελφό του» λέει το BBC. Μετά από την πρωτοφανή δημοσίευση προβλημάτων υγείας στην κορυφή της πιο δημοφιλούς μοναρχίας παγκοσμίως, η χώρα όσον αφορά τα συγκλονιστικά νέα,  φαίνεται να έχει μπει σε λειτουργία της διάσημης βρετανικής ανθεκτικότητας. Η περίφημη εργατικότητα του Καρολου όπως και όλης της βασιλικής οικογένειας εξαίρεται από τους σχολιαστές καθώς ο εργασιομανής Βασιλιάς Κάρολος μία μέρα μετά την πρώτη του θεραπεία για καρκίνο εργάζεται κανονικά.

Όλη η οικογένεια φαίνεται να βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό με τον διάδοχο πρίγκιπα Ουίλιαμ να επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα του από αύριο πιθανότατα, καθώς η σύζυγος του φαίνεται ότι αναρρώνει ικανοποιητικά.

Η είδηση που φαίνεται να λατρεύουν οι Βρετανοί είναι πως ο Πρίγκιπας Χάρι έφτασε στο Λονδίνο εσπευσμένα από την Καλιφορνια για να βρεθεί κοντά στον πατέρα του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Η αναθέρμανση των μεταξύ τους σχέσεων ξεκίνησε από το τηλεφώνημα στα γενέθλια του Καρολου από τον μικρότερο γιο του.  Ωστόσο δεν διαφαίνεται αλλαγή προς το παρόν τουλάχιστον στη σχέση του Χάρι με τον Ουίλιαμ.
Υπό τη βαριά σκιά της δύσκολης προσωπικής στιγμής για την οικογένεια επικρατεί η αίσθηση της ενότητας τόσο εντός του παλατιού όσο και στη χώρα που κατά πλειοψηφία αγαπούν τη μοναρχία τους.

Ακυρώνονται οι δημόσιες εμφανίσεις του Καρόλου – Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που θα τον αντικαταστήσουν

Η συζήτηση περιστρέφεται στην επόμενη μέρα, ποιος θα αναλάβει ποιες υποχρεώσεις  τα εργαζόμενα μέλη είναι λιγότερα από ποτέ. Βασίλισσα Καμιλα, Πρίγκιπας Ουίλιαμ, Πριγκίπισσα Άννα, Πριγκιπας Έντουαρντ και Σόφι θα αναλάβουν να αναπληρώσουν τον 75χρονο Καρολο στις δημόσιες υποχρεώσεις του.

Κάρολος… ένας διαφορετικός βασιλιάς: Ανοιχτός προς τους πολίτες, πάντα προσιτός και χαμογελαστός

Ο Βασιλιάς Κάρολος βρίσκεται στον βρετανικό θρόνο μόλις 18 μήνες. Πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει ως τον μονάρχη που ξέρε να σπάει τα πρωτόκολλα. Υπήρξε ο πρώτος που πήγε σε δημόσιο σχολείο, παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο την νυν βασιλική σύζυγο Καμίλα και τώρα επέλεξε να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα υγείας του. Το Μπάκιγχαμ – για πρώτη φορά – εξέδωσε ανακοίνωση για τον καρκίνο του μονάρχη, έστω κι αν δεν δίνει λεπτομέρειες.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δήλωσαν ότι ο βασιλιάς θέλησε να είναι ανοιχτός σχετικά με την διάγνωση του καρκίνου του για να «αποτρέψει τις εικασίες» και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα υγείας.

«Νομίζω ότι θα αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα με αξιοπρέπεια και ευπρέπεια. Πρόκειται για μία πρόκληση που πρέπει να ξεπεράσει» ανέφερε η Κριστίνα Κυριάκου, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Καρόλου.

Σε μια ηλικία που οι περισσότεροι άνθρωποι συνταξιοδοτούνται, ο Κάρολος, σήμερα 75 ετών, ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2022, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β τη δουλειά την οποία γεννήθηκε να κάνει.

«Τώρα που έγινε βασιλιάς, παρατηρούμε ότι δείχνει υπερβολικό ενθουσιασμό. Δεν έχει περάσει ούτε μία ημέρα χωρίς να ασχολείται με κάτι καινούργιο», σχολίασε ο Άλισταιρ Μπρους, βασιλικός ανταποκριτής.

Σε αντίθεση με την Ελισάβετ, η οποία κρατούσε αποστάσεις και καλλιεργούσε έναν αέρα μυστηρίου, ο Κάρολος έχει δείξει ότι είναι πολύ πιο προσιτός, χαμογελώντας άνετα και σφίγγοντας το χέρι με τα πλήθη σε δημόσιες εκδηλώσεις.

«Αποτελεί σημείο των καιρών ότι το παλάτι αποφάσισε να ανοιχθεί αλλά αυτό γίνεται γιατί ζούμε σε μία πιο ανοιχτή κοινωνία» σχολίασε ο Τσαρλς Άρσον, πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Ελισάβετ.

Ο Κάρολος υπήρξε ιδιαίτερα ανοιχτός όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του.

Τον περασμένο μήνα ανακοινώθηκε ότι είχε υπερπλασία προστάτη και θα υποβαλλόταν σε επέμβαση στο νοσοκομείο, αν και η κατάσταση δεν ήταν καρκινική.

Η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε αύξηση των διαδικτυακών αναζητήσεων για τον όρο “διευρυμένος προστάτης” στον ιστότοπο της κρατικής Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS).

«Νομίζω ότι (ο Κάρολος) θα αντιμετωπίσει το ζήτημα με δυναμισμό. Έχει ισχυρό αίσθημα του δημόσιου καθήκοντος και πιστεύω ότι νιώθει πολύ έντονα ότι στην κατάσταση που βρίσκεται και για τη θεραπεία στην οποία θα υποβληθεί πρέπει να γίνει γνωστή και να ενθαρρύνει τον όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο θέμα με το βασιλιά» σχολίασε ο Τσαρλς Άρσον, πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Ελισάβετ.

Κατά τη διάρκεια της ζωής που πέρασε ως διάδοχος, ο Κάρολος καλλιέργησε μια σειρά από ενδιαφέροντα και πάθη, από την αρχιτεκτονική μέχρι τη βιολογική γεωργία. Επίσης, πρωτοστάτησε ως πρώιμος υποστηρικτής των περιβαλλοντικών και κλιματικών ζητημάτων.

Από τότε που έγινε βασιλιάς έχει έντονη παρουσία και στα τέσσερα έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου, επικεφαλής μιας προσπάθειας για ενότητα μετά από ένα ταραχώδες πρόσφατο παρελθόν που σημαδεύτηκε από το Brexit και τις εκκλήσεις για ανεξαρτησία της Σκωτίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο πλαίσιο αυτής της νέας συνεργασίας, η Nissan θα έχει δικαιώματα διανομής για τη σειρά προϊόντων Silence, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων Silence S04 και των...

Advertisement