Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Τέσσερις νεκροί, περισσότεροι από 60 τραυματίες από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σε ουκρανικές πόλεις

Η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα μαζικά αεροπορικά πλήγματα εναντίον της Ουκρανίας, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι και να τραυματισθούν περισσότεροι από 60. Η πυραυλική επίθεση, που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί, είχε κυρίως στόχο τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, την πρωτεύουσα Κίεβο και το Χάρκοβο στα ανατολικά.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 42 τραυματίσθηκαν στο Χάρκοβο από πλήγματα σε κτίρια κατοικιών, έγραψε στην πλατφόρμα Telegram ο κυβερνήτης Όλεχ Σινεχούμποφ.

Διασώστες ερευνούν στα συντρίμμια για να εντοπίσουν επιζώντες, δήλωσε ο δήμαρχος Ιχόρ Τερέχοβ στην τοπική τηλεόραση. Πρόσθεσε πως 30 κτίρια διαμερισμάτων υπέστησαν ζημιές από τα πλήγματα.

Αγωγός αερίου στο Χάρκοβο υπέστη επίσης ζημιές και επισκευάζεται, ανακοινώθηκε από την κρατική εταιρεία ενέργειας Naftogaz.

Στο Κίεβο, ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε πως 20 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους τρία παιδιά, τραυματίσθηκαν σε τουλάχιστον τρεις συνοικίες και διαμερίσματα και κτίρια που δεν στεγάζουν κατοικίες έπιασαν φωτιά.

Η στρατιωτική διοίκηση της πρωτεύουσας ανακοίνωσε πως οι γιατροί εξακολουθούν να δίνουν μάχη για τη ζωή ενός θύματος.

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου Ρόιτερς ανέφεραν πως άκουσαν κύματα εκρήξεων μέσα στο Κίεβο και γύρω απ’ αυτό και είδαν φλεγόμενα συντρίμμια να πέφτουν από τον ουρανό.

«Ισχυρές εκρήξεις, το σπίτι μας … έτρεμε», έγραψε στην πλατφόρμα Telegram η βουλευτής Ιρίνα Γκερασένκο.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε επίσης στη νοτιοανατολική πόλη Πάβλοχραντ, ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν 21 από τους 41 διαφόρων τύπων πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον αρχηγό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Βάλερι Ζαλούζνι, η Ρωσία χρησιμοποίησε για την επίθεσή της πυραύλους S-300, S-400, KH-101, KH-555, KH-55, KH-22, KH-59 και Ισκαντέρ.

Αξιωματούχοι στη βόρεια περιφέρεια Σούμι ανακοίνωσαν επίσης πως κρίσιμης σημασίας υποδομή υπέστη ζημιές από πυραυλική επίθεση στην πόλη Σόστκα.

Η Ρωσία δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής σχόλιο για την επίθεση. Την Κυριακή, η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο ότι βομβάρδισε την κατεχόμενη από τους Ρώσους πόλη του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία σκοτώνοντας 27 ανθρώπους. Οι ουκρανικές δυνάμεις υποστήριξαν πως η Ρωσία φέρει την ευθύνη για την επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement