Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Τράμπ-Χέιλι: Υπέρ του πρώην προέδρου όλες οι προβλέψεις για τις προκριματικές των Ρεπουμπλικάνων στο Νιού Χαμσάιρ

Μία εβδομάδα μετά τη σαρωτική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στην Αϊόβα, σήμερα διεξάγονται προκριματικές εκλογές για τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στην πολιτεία του Νιού Χαμσάιρ, όπου η Νίκι Χέιλι, η μοναδική αντίπαλος που έχει απομείνει απέναντι στον πρώην Αμερικανό πρόεδρο στην εσωκομματική ψηφοφορία, θα προσπαθήσει να ανατρέψει το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στους κόλπους του κόμματος περί απόλυτης κυριαρχίας του Τραμπ.

Εντούτοις, τα προγνωστικά δεν συνηγορούν σε καμία περίπτωση υπέρ της επικράτησης της 52χρονης Χέιλι στη μικρή αλλά εμβληματική πολιτεία των Ανατολικών ΗΠΑ, όχι μόνο εξαιτίας των διψήφιων διαφορών που παρουσιάζουν στις δημοσκοπήσεις οι προτιμήσεις των ψηφοφόρων υπέρ του Τραμπ, αλλά και η πρόσφατη ανακοίνωση στήριξης του μέχρι πρότινος εσωκομματικού αντιπάλου στις προκριματικές Ρον ΝτεΣάντις στον πρώην πρόεδρο, αφού αποφάσισε να παραιτηθεί από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων μετά τη συντριπτική ήττα της Αϊόβα.

Πριν από την έναρξη της κούρσας των προκριματικών, ο ΝτεΣάντις έμοιαζε σαν τον πιθανότερο υποψήφιο που θα μπορούσε να επιβληθεί του 77χρονου Τραμπ για το χρίσμα, όμως εγκαταλείποντας τον αγώνα, αναλυτές πιστεύουν ότι η μεγαλύτερη μάζα των υποστηρικτών του θα στραφεί υπέρ του Τραμπ, παρά υπέρ της Χέιλι.

Στο βίντεο στήριξης του Τραμπ, ο ΝτεΣάντις επιτίθεται μάλιστα ευθέως στη Χέλει λέγοντας ότι εκπροσωπεί μια νέα εκδοχή ενός συντεχνιακού κράτους.

Η πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη εστιάζει την καμπάνια της στο γεγονός ότι φέρνει κάτι νέο στην πολιτική σκηνή, σε σχέση με το τέλμα που αντιπροσωπεύει μια φιγούρα της παλιάς φρουράς των πολιτικών ακόμη και από πλευράς ηλικίας, αφού υποστηρίζει ότι ο Τραμπ παρουσιάζει κάποια εξασθένηση των γνωστικών του λειτουργιών σε σχέση με την προηγούμενη φορά που βρισκόταν στο Λευκό Οίκο. Με τα συγκεκριμένα όπλα στη φαρέτρα της, η Χέιλι ευελπιστεί να έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση στο Νιού Χαμσάιρ, που δεν θεωρείται μια πολιτεία τόσο συντηρητική όσο η Αϊόβα.

Από την άλλη πλευρά, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί την αντίπαλό του ότι ηγείται μιας ανίερης συμμαχίας μεταξύ φιλελεύθερων, του κινήματος Never Trump και των Ρεπουμπλικάνων Μόνο Κατ’ Όνομα (RINO) και ισχυρίστηκε για άλλη μια φορά, χωρίς να παρουσιάζει αποδείξεις, ότι Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στις προκριματικές των Ρεπουμπλικάνων.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου που διεκδικεί την επανεκλογή του θα πρέπει σήμερα να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη για την υπόθεση της συγγραφέως Τζιν Κάρολ, η οποία ισχυρίζεται ότι βιάστηκε από τον Τραμπ πριν από δεκαετίες. Όπως και σε άλλες δεκάδες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται, ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει σε όλες τις περιπτώσεις αθώος και αποδίδει τις κατηγορίες εναντίον του σε μια ευρεία συνομωσία αντίπαλων πολιτικών δυνάμεων με στόχο να τον θέσουν εκτός πολιτικής επικαιρότητας.

Πηγές: Reuters, AΠE-MΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Σε μια εποχή όπου ο σεβασμός στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες δυστυχώς υποχωρεί μπροστά στους εγωισμούς και τις ιδιοτέλειες, στην πλεονεξία και την απληστία,...

Advertisement