Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Νέα πλήγματα των ΗΠΑ εναντίον των ανταρτών Χούθι – Βίντεο από επίθεση των ανταρτών σε ελληνόκτητο πλοίο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν τα ξημερώματα ότι οι δυνάμεις τους πραγματοποίησαν νέα πλήγματα εναντίον των ανταρτών Χούθι της Υεμένης, ενώ έρχεται στο φως της δημοσιότητας ένα βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που οι αντάρτες επιτέθηκαν στο ελληνόκτητο πλοίο «Ζωγραφιά» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Με ανακοίνωσή της η κεντρική διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι τα ξημερώματα οι δυνάμεις της πραγματοποίησαν πλήγματα εναντίον θέσεων των ανταρτών Χούθι εναντίον τριών αντιπλοϊκών πυραύλων που στόχευαν τη νότια Ερυθρά Θάλασσα και ήταν έτοιμοι να εκτοξευτούν.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η κεντρική διοίκηση, διαπίστωσαν ότι αποτελούσαν επικείμενη απειλή για εμπορικά πλοία και πλοία του αμερικανικού ναυτικού και γι’ αυτό έγινε αυτό το προληπτικό πλήγμα.
Την ίδια ώρα, ένα βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στη δημοσιότητα από τη στιγμή της επίθεσης εναντίον του ελληνόκτητου πλοίου «Ζωγραφιά».

Στο βίντεο βλέπουμε τη στιγμή που ο πύραυλος των ανταρτών Χούθι της Υεμένης χτυπά το φορτηγό πλοίο, το οποίο να θυμίσουμε ότι χτυπήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στις 16 Ιανουαρίου, ενώ έπλεε χωρίς φορτίο στα ανοικτά της Ερυθράς Θάλασσας προς το βορρά, 76 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού Σαλίμ της Υεμένης.

Όλα αυτά την ώρα που είχαμε νέα χτυπήματα συνεχίστηκε το σφυροκόπημα των Ισραηλινών στη νότια Λωρίδα της Γάζας, κυρίως στην Χαν Γιούνες, με δεκάδες νεκρούς και είχαμε και μια τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, τον Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Ήταν η πρώτη συνομιλία εδώ και έναν μήνα, στην διάρκεια της οποίας, όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή, αλλά και οι πιθανές λύσεις για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους για τους Παλαιστινίους.

Ο κ. Μπάιντεν επεσήμανε ότι θα ήταν δυνατή μία λύση δύο κρατών, ακόμη και αν ο κ. Νετανιάχου παραμείνει στην εξουσία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν αντιτίθεται σε όλες αυτές τις πιθανές λύσεις για δύο κράτη και ότι υπάρχουν διάφορες πιθανές εκδοχές, προσθέτοντας ότι ορισμένα μέλη των Ηνωμένων Εθνών δεν διαθέτουν στρατιωτικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα έχουμε στη δημοσιότητα και ένα νέο βίντεο από μια παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση, αδελφό κίνημα της Χαμάς, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει έναν ισραηλινό όμηρο, που όπως υποστηρίζει η οργάνωση, είναι τραυματισμένος και δέχεται τις πρώτες βοήθειες.
Το βίντεο καταλήγει με το μήνυμα «Ο εχθρός τον σκότωσε», εννοώντας του Ισραηλινούς με αεροπορικά πλήγματα πριν από μερικές ημέρες.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement