Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Επιστρέφει στο Ισραήλ ο ποδοσφαιριστής Σαγκίβ Γέχεζκελ που συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές

Ελεύθερος μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης του αφέθηκε ο Ισραηλινός ποδοσφαιριστής της τουρκικής Αντάλιασπορ, που συνελήφθη με την κατηγορία της «δημόσιας υποκίνησης του κοινού σε μίσος και διχόνοια» επειδή στη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα έδειξε μήνυμα για τις 100 ημέρες από την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ και την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Χτες, Κυριακή (14/1), ο Ισραηλινός ποδοσφαιριστής, Σαγκίβ Γέχεζκελ, μετά το γκολ που έβαλε κατά της Τράμπζονσπορ έδειξε στις κάμερες μήνυμα γραμμένο με μαρκαδόρο στον επίδεσμο του χεριού του, το οποίο έφερε το άστρο του Δαυίδ και έγραφε στα αγγλικά «100 ημέρες, 7/10», την ημέρα δηλαδή των επιθέσεων της Χαμάς κατά του Ισραήλ και την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Ο ποδοσφαιριστής οδηγήθηκε σήμερα από την Αστυνομία στον αρμόδιο εισαγγελέα της Αττάλειας για θέματα τρομοκρατίας, ο οποίος έπειτα από 45 λεπτά κατάθεσης του κατηγορουμένου αποφάσισε την απελευθέρωσή του μέχρι τη δίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το Ισραήλ εστάλη ιδιωτικό αεροσκάφος και μετά την απελευθέρωσή του ο Γέχεζκελ αναχώρησε για την πατρίδα του.

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, αργά χτες βράδυ, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Γιλμάζ Τουντς, γνωστοποίησε ότι ασκήθηκε δίωξη από την εισαγγελία της Αττάλειας κατά του Σαγκίβ Γέχεζκελ με την κατηγορία της «δημόσιας υποκίνησης του κοινού σε μίσος και διχόνοια» και στη συνέχεια ο Ισραηλινός παίκτης συνελήφθη από την αστυνομία.

«Οι εθνικές μας αξίες είναι πάνω απ’ όλα. Δεν έχει σημασία πόσα μας φέρνει ο ποδοσφαιριστής. Θα ακούσουμε την απολογία του και πιθανότατα θα τον θέσουμε εκτός ομάδας. Μετά την απολογία του, θα λύσουμε το συμβόλαιό του και θα χωρίσει ο δρόμος του με την ομάδα. Οι εθνικές μας αξίες είναι πιο σημαντικές από οτιδήποτε άλλο» δήλωσε από την πλευρά του ο o πρόεδρος της Αντάλιασπορ, Σινάν Μπόζτεπε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αντάλιασπορ, Αλκάν Εβρέν, επιβεβαίωσε σήμερα ότι γίνονται οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες για λύση του συμβολαίου της ομάδας με τον Σαγκίβ Γέχεζκελ.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement