Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: Απομακρύνθηκαν 6.500 άνθρωποι από το νησί Φλόρες μετά από έκρηξη ηφαιστείου

Η Ινδονησία έχει εκκενώσει περίπου 6.500 ανθρώπους στο νησί Φλόρες μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Λεβοτόμπι Λάκι-λάκι τις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσαν οι αρχές τη Δευτέρα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή μεγάλες ζημιές.

Οι εκρήξεις στην επαρχία Νούσα Τενγκάρα εντάσσονται στο πλαίσιο της έκλυσης θερμών αερίων που έχει γίνει πιο συχνή τις τελευταίες ημέρες. Το βουνό των 1.584 μέτρων είναι ένα από τα “δίδυμα ηφαίστεια” στην περιοχή Φλόρες Τιμούρ.

Το ηφαίστειο έχει εκραγεί 40 φορές από την Κυριακή, με στήλες καυτών νεφών να υψώνονται 500-1.500 μέτρα (1.600-4.900 πόδια) στον αέρα. Οι κάτοικοι στα κοντινά χωριά φιλοξενήθηκαν από συγγενείς ή μεταφέρθηκαν σε κέντρα εκκένωσης, καθώς οι αρχές αύξησαν το καθεστώς συναγερμού του ηφαιστείου στο υψηλότερο επίπεδο την περασμένη Τρίτη.

Οι αξιωματούχοι καλούν την τοπική κοινωνία, καθώς και τους επισκέπτες και τους τουρίστες, να μείνουν μακριά από μια ακτίνα 4 χιλιομέτρων γύρω από τη ζώνη έκρηξης και να έχουν επίγνωση της πιθανότητας να εισρεύσει κρύα λάβα σε ποτάμια ανάντη της κορυφής σε περίπτωση έντονης βροχής.

Το Lewotobi Laki-laki είναι ένα από τα 120 ενεργά ηφαίστεια στην Ινδονησία, ένα αρχιπέλαγος 270 εκατομμυρίων κατοίκων. Η χώρα είναι επιρρεπής σε σεισμούς και ηφαιστειακή δραστηριότητα επειδή βρίσκεται κατά μήκος του “Δακτυλίου της Φωτιάς“, μιας σειράς σεισμικών ρηγμάτων σε σχήμα πετάλου γύρω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Εν τω μεταξύ, στο νησί της Σουμάτρας, το Όρος Μαράπι της Ινδονησίας ξέσπασε και πάλι την Κυριακή, για δεύτερη φορά από τον Δεκέμβριο, εκτοξεύοντας καπνό και τέφρα ψηλά στον αέρα, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα. Τουλάχιστον 100 κάτοικοι εκκενώθηκαν εκεί από την Παρασκευή.

Πηγή: Associated Press

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Σε μια εποχή όπου ο σεβασμός στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες δυστυχώς υποχωρεί μπροστά στους εγωισμούς και τις ιδιοτέλειες, στην πλεονεξία και την απληστία,...

Advertisement