Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Σούνακ: Η συμφωνία με Ζελένσι θα αποτελέσει τον πυρήνα μια εταιρικής σχέσης μεταξύ των χωρών μας

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με τον Ουκρανό πρόεδρο η οποία «θα αποτελέσει τον πυρήνα μιας εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών» διάρκειας «εκατό χρόνια ή περισσότερο».

«Αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά νέων, διμερών διαβεβαιώσεων ασφαλείας που υποσχέθηκαν στην Ουκρανία 30 χώρες στην περσινή Σύνοδο Κορυφής του Βίλνιους. Και λέει ότι αν η Ρωσία εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνδράμει με ταχεία και διαρκή βοήθεια ασφαλείας» τόνισε.

Η βοήθεια θα συνίσταται σε παροχή σύγχρονου εξοπλισμού σε ξηρά, θάλασσα και ουρανό, με παράλληλες κυρώσεις στη ρωσική οικονομία χωρίς να χρειαστεί καν να το ζητήσει η Ουκρανία. «Το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι εκεί από την πρώτη στιγμή μέχρι την τελευταία», είπε ο Ρίσι Σούνακ από το Κίεβο στην κοινή συνέντευξη με τον πρόεδρο Ζελένσκι.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός μίλησε για τα στρατιωτικά χτυπήματα στην Υεμένη τονίζοντας ότι «επρόκειτο για περιορισμένα χτυπήματα, προσεκτικά στοχευμένα σε θέσεις εκτόξευσης drones και βαλλιστικών πυραύλων». Ο πρωθυπουργός Σούνακ υπερασπίστηκε τον βομβαρδισμό λέγοντας ότι μπροστά στην επιθετικότητα των Χούθι, «θα υπερασπιζόμαστε πάντα το κράτος δικαίου».

Το υψηλότερο πακέτο βοήθειας

Ο Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε επίσης «το μεγαλύτερο πακέτο αμυντικής βοήθειας προς την Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου, αξίας 2,5 δισ. λιρών».

Αυτό θα περιλαμβάνει:

  • Περισσότερο εξοπλισμό αεράμυνας
  • Περισσότερα αντιαρματικά όπλα
  • Περισσότερους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς
  • Χιλιάδες άλλα πυρομαχικά και βλήματα πυροβολικού
  • Εκπαίδευση για χιλιάδες ακόμη Ουκρανούς στρατιωτικούς και γυναίκες.
  • Και 200 ​​εκατομμύρια λίρες για την κατασκευή χιλιάδων ακόμη drones.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο drones που δόθηκε στην Ουκρανία από οποιοδήποτε έθνος, τόνισε ο κ. Σούνακ.

Συνολικά, από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος, το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει παράσχει σχεδόν 12 δισεκατομμύρια στερλίνες βοήθειας στην Ουκρανία.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

ΧΙΟΣ

Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Βουλευτής Χίου ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κ. Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης με αφορμή την έντονη δυσαρέσκεια των ναυτικών για τις αδικαιολόγητες...

Advertisement