Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανικά ΜΜΕ: Οι Χούθι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις – Οι κινήσεις του Ρίσι Σουνάκ

Τις αντιδράσεις των αμερικανικών και βρετανικών επιδρομών κατά των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη καταγράφουν τα βρετανικα ΜΜΕ.

Για τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ, τα χτυπήματα κατά των ανταρτών Χούτι σηματοδοτούν μια στιγμή ορόσημο της πρωθυπουργίας του.

«Η απόφαση να δεσμευτεί το Ηνωμένο Βασίλειο σε στρατιωτική δράση είναι μια στιγμή ορόσημο στη θητεία οποιουδήποτε πρωθυπουργού στην εξουσία σχολιάζει το BBC». «Οι Χούθι λένε ότι οι επιθέσεις σε πλοία της Ερυθράς Θάλασσας θα συνεχιστούν.

Λαμβάνουμε αναφορές που επικαλούνται έναν εκπρόσωπο των Χούτι που λέει ότι η ανταρτική ομάδα θα συνεχίσει να στοχεύει πλοία “που συνδέονται με το Ισραήλ” στην Ερυθρά Θάλασσα» επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο στα σχόλια του.

Για τον Σουνάκ, η κλιμάκωση είναι δυνητικά η πιο σοβαρή στρατιωτική ενέργεια στην οποία εμπλέκονται βρετανικές δυνάμεις από τότε που έγινε πρωθυπουργός τον Οκτώβριο του 2022, ακόμη κι αν το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να παίξει έναν μικρότερο ρόλο σε μια επιχείρηση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ , τονίζει η Financial Times.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δύο πολεμικά πλοία στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του HMS Diamond, το οποίο κατέρριψε επτά από τα 18 drones και πυραύλους που εκτόξευσαν οι Χούτι την Τρίτη από περιοχές που ελέγχει η ομάδα στην Υεμένη.

«Η Δύση αντεπιτίθεται», δηλώνει η Sun Online, η οποία μεταφέρει επίσης μια εικόνα που δείχνει μια έκρηξη και μια βολίδα στην πόλη Χοντέιντα της Υεμένης.

Υπάρχει ένα παρόμοιο μήνυμα στο MailOnline, του οποίου ο τίτλος είναι: «Είναι ώρα απόσβεσης». Ο ιστότοπος αναφέρει ότι οι δυνάμεις του συνασπισμού «έριξαν βόμβες» στους αντάρτες χρησιμοποιώντας πολεμικά πλοία, μαχητικά αεροσκάφη και υποβρύχια.

Η απόφαση για αεροπορικές επιδρομές ήρθε μετά από αυτό που η έντυπη έκδοση της Daily Telegraph αποκαλεί «μια ημέρα φρενήρης παρασκηνιακής δραστηριότητας στο Whitehall», συμπεριλαμβανομένης μιας έκτακτης συνάντησης της Cobra και μιας συγκέντρωσης του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Σύμφωνα με τους Times, οι συζητήσεις συνεχίζονται εδώ και μέρες για το ποιοι στόχοι να χτυπηθούν για να αποφευχθεί η κλιμάκωση της σύγκρουσης σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο. Μια πηγή του Whitehall φέρεται να είπε ότι η απόκριση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είναι πιθανό να είναι “περιορισμένη αλλά σημαντική”.

«Κανείς δεν μπορεί να πει ότι οι αντάρτες των Χουτι δεν προειδοποιήθηκαν», είναι το μήνυμα από το κύριο άρθρο της Daily Express. Η εφημερίδα περιγράφει την ομάδα ως «δύναμη του τρόμου στην Ερυθρά Θάλασσα». Η εφημερίδα προειδοποιεί ότι η στρατιωτική επέμβαση είναι «ελλοχεύει κινδύνους », επειδή τα χτυπήματα θα μπορούσαν να προκαλέσουν  εχθρικές δυνάμεις όπως το Ιράν. Το κύριο άρθρο της Daily Mirror απευθύνει έκκληση για μια «στιβαρή υπεράσπιση» της διεθνούς ναυτιλίας συνοδευόμενη από «εξίσου σθεναρές διπλωματικές προσπάθειες για να κατευναστούν οι εντάσεις».

Ωστόσο, ο Σουνάκ δεν θα ανακαλέσει το κοινοβούλιο την Παρασκευή, πράγμα που σημαίνει ότι οι βουλευτές δεν θα μπορούν να συζητήσουν ή να συζητήσουν τη στρατιωτική επέμβαση μέχρι τη Δευτέρα υπογραμμίζει η Times. Αυτό έχει ήδη προκαλέσει ανησυχίες σε ορισμένους βουλευτές. “Υπάρχουν ανησυχίες ότι η Βρετανία θα μπορούσε να συρθεί σε έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο με ιρανούς πληρεξούσιους ή με το ίδιο το Ιράν.

Ο Σουνάκ είπε στον Πρόεδρο Σίσι της Αιγύπτου, έναν βασικό σύμμαχο στην περιοχή, ότι η Βρετανία «θα συνεχίσει να αναλαμβάνει δράση για να υπερασπιστεί την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και να προστατεύσει ζωές στη θάλασσα».

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement