Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ρεσάλτο σε ελληνόκτητο πλοίο: Προσπάθειες του υπ. Ναυτιλίας για επικοινωνία με τον 20χρονο Έλληνα, μέλος του πληρώματος

Το πολεμικό ναυτικό του Ιράν κατέλαβε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο του Ομάν, με έναν Έλληνα δόκιμο πλοίαρχο να βρίσκεται μεταξύ του πληρώματος.

Το Ιράν ανέλαβε την ευθύνη για την κατάληψη του ελληνόκτητου τάνκερ «Saint Nicholas» τα ξημερώματα, με 19 μέλη πλήρωμα, μεταξύ των οποίων κι ένας Έλληνας. Πρόκειται για έναν εικοσάχρονο δόκιμο πλοίαρχο. Μέχρι στιγμής δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του η εταιρεία όπως και με το υπόλοιπο πλήρωμα, καθώς έχει διακοπεί η επικοινωνία τουλάχιστον από τις 6:30 το πρωί, ενώ τοέχει κλείσει το σύστημα μετάδοσης θέσεις του πλοίου από το πρωί.

Το ναυτικό του Ιράν ανακοίνωσε τη σύλληψη αμερικανικού τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν, κατόπιν δικαστικής εντολής, όπως μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα ανακοίνωση του ιρανικού στρατού.

Το πλοίο είχε φορτώσει 145.000 τόνους αργού πετρελαίου στο λιμάνι της Βασόρα στο Ιράκ και κατευθυνόταν προς την αλιεία της Τουρκίας, ναυλωμένο από τουρκική εταιρεία μέσω της Διώρυγας του Σουέζ.

Όπως έγινε γνωστό μέσα από διεθνή ΜΜΕ νωρίτερα την Πέμπτη, το τάνκερ βρισκόταν υπό κατάληψη από ενόπλους βρισκόταν στον Κόλπο του Ομάν. Οι ένοπλοι που ανέβηκαν επάνω φορούσαν μάσκες, μαύρες στολές στρατιωτικού τύπου, ακινητοποίησαν το πλήρωμα και έκλεισαν τους δέκτες του πλοίου.

Οι Βρετανοί λένε ότι παρακολουθούν την κατάσταση, ενώ αναλόγως κινούνται και οι ελληνικές αρχές στο Υπουργείο Ναυτιλίας με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη να παρακολουθεί, προσπαθώντας να επικοινωνήσουν μέσω της πλοιοκτήτριας εταιρείας, η οποία δηλώνει ότι έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση του γεογονότος.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

Advertisement