Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Δυτική Όχθη: Γενική απεργία και διαδηλώσεις για την δολοφονία του υπαρχηγού της Χαμάς στη Βηρυτό

Σχολεία, πανεπιστήμια, τράπεζες, εστιατόρια και κυβερνητικά γραφεία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη παρέμειναν κλειστά λόγω γενικής απεργίας που κηρύχθηκε ως διαμαρτυρία για την δολοφονία του αντιπροέδρου του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Σάλεχ αλ-Αρούρι, στη Βηρυτό. Είναι ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς που έχει σκοτωθεί εσκεμμένα στη διάρκεια του πολέμου, επισημαίνουν παλαιστινιακές πηγές την ώρα που ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει επίσης την επιδρομή του στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς κοντά στην πόλη Τουλκάρεμ.

Διαδηλώσεις και αντιπαραθέσεις με τον ισραηλινό στρατό οργανώνονται για σήμερα το απόγευμα σ’ αυτό το κατεχόμενο παλαιστινιακό έδαφος, Σύμφωνα με πληροφορίες των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, αναμένονται διαδηλώσεις Παλαιστινίων αλλά και επεισόδια.

Μετά το πλήγμα από μη επανδρωμένο αεροσκάφος, Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν διαδήλωση διαμαρτυρίας χθες βράδυ στη γενέτειρα του Αλ-Αρούρι, το χωριό Αρούρα, βόρεια της Ραμάλα.

Η μητέρα και η αδελφή του Αλ-Αρούρι είπαν στο τηλεοπτικό κανάλι Αλ Τζαζίρα, που έχει την έδρα του στο Κατάρ, ότι περίμεναν το φόνο του από καιρό.

Στη διάρκεια επιδρομής στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς στη Δυτική Όχθη, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως συνέλαβε έξι καταζητούμενους Παλαιστινίους και ανέκρινε δεκάδες άλλους. «Τρομοκράτες εκτόξευσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς εναντίον των στρατιωτών», ανακοίνωσε ο στρατός, ο οποίος απάντησε με επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, στη Δυτική Όχθη έχουν συλληφθεί ί 2.570 ύποπτοι, 1.300 από τους οποίους έχουν δεσμούς με τη Χαμάς.

Πηγή: Αna-mpe.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Σε μια εποχή όπου ο σεβασμός στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες δυστυχώς υποχωρεί μπροστά στους εγωισμούς και τις ιδιοτέλειες, στην πλεονεξία και την απληστία,...

Advertisement