Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Λάθος η απαγόρευση του ακροδεξιού κόμματος AfD εκτιμά ο υπουργός αρμόδιος για την πρώην Αν. Γερμανία  

Ο υπουργός Εξωτερικών του κοινοβουλίου για την πρώην Ανατολική Γερμανία τάχθηκε κατά της απαγόρευσης του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), αναφέρει σήμερα Τετάρτη το dpa.

Ο Κάρστεν Σνάιντερ, σοσιαλδημοκράτης, είπε στη Süddeutsche Zeitung ότι:

«αν απαγορεύσουμε ένα κόμμα που δεν μας αρέσει, αλλά προχωρά συνεχώς στις δημοσκοπήσεις, αυτό θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την αλληλεγγύη μαζί του». “Και ακόμη και από ανθρώπους που δεν είναι υποστηρικτές ή ψηφοφόροι του AfD. Οι παράπλευρες ζημιές θα ήταν πολύ μεγάλες”, προειδοποίησε.

Ανέφερε ότι η απαγόρευση ενός πολιτικού σχηματισμού «είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί», εκτιμώντας ότι «οι νομικές πιθανότητες επιτυχίας θα ήταν χαμηλές» και ότι η ιδεολογία του AfD πρέπει να εκτεθεί, εξηγώντας ξεκάθαρα στους ψηφοφόρους «ποιες θα είναι οι συνέπειες των θέσεων του».

Το AfD είχε χαρακτηριστεί ως «εξτρεμιστική» ομάδα πέρυσι από τις εγχώριες γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών στις ανατολικές πολιτείες της Σαξονίας και της Σαξονίας-Άνχαλτ, μετά τη Θουριγγία, επίσης στα ανατολικά, το 2021.

Όλες οι δημοσκοπήσεις για τις βουλευτικές εκλογές δείχνουν ότι το κόμμα αυτό βρίσκεται στη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις των Γερμανών μετά το CDU/CSU (συντηρητικοί) και με ποσοστά άνω του 20%, ξεπερνώντας κατά πολύ τα τρία κόμματα που κυβερνούν σήμερα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα -Δημοκρατικό (SPD, κεντροαριστερά), Πράσινοι και Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP, υπέρ των επιχειρήσεων).

Στη Σαξονία, τη Θουριγγία και το Βρανδεμβούργο, όπου θα διεξαχθούν εκλογές για τα περιφερειακά κοινοβούλια τον Σεπτέμβριο, οι δημοσκοπήσεις τοποθετούν το AfD στην κορυφή των προτιμήσεων ψήφου, σε ορισμένες περιπτώσεις με σημαντικό προβάδισμα.

Στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ο Κάρστεν Σνάιντερ κάλεσε τον πληθυσμό να συμμετάσχει περισσότερο, ζητώντας από «τη σιωπηλή πλειοψηφία να λάβει θέση για τη διαφύλαξη της δημοκρατίας». “Όλοι πρέπει να συνεισφέρουν. Δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε αυτό το καθήκον απλώς απαγορεύοντας το AfD. Θα ήταν πολύ απλοϊκό”, είπε ο Γερμανός πολιτικός.

Πηγή: Agerpres.ro

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

Advertisement