Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Λήψη άμεσων μέτρων για την αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία

Ο επικεφαλής της ύπατης αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ κάλεσε χθες Τρίτη να ληφθούν άμεσα μέτρα για να υπάρξει αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία.

Φονικά πλήγματα καταγράφτηκαν σε κατοικίες σε ουκρανικές περιοχές και σε ρωσική παραμεθόριο περιφέρεια χθες Τρίτη, ενώ κύματα αεροπορικών σκότωσαν ή τραυμάτισαν δεκάδες ανθρώπους κι εξώθησαν το Κίεβο να ζητήσει από τη Δύση να επιταχύνει τις παραδόσεις όπλων.

«Η κλιμάκωση των εχθροπραξιών προκαλεί συναγερμό, δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν στην Ουκρανία και στη Ρωσία. Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο απαγορεύει επιθέσεις αδιακρίτως και επιθέσεις εναντίον πολιτικών εγκαταστάσεων», τόνισε η ύπατη αρμοστεία μέσω X (του πρώην Twitter).

Ο επικεφαλής της «Φόλκερ Τουρκ καλεί να ληφθούν άμεσα μέτρα για να υπάρξει αποκλιμάκωση, να διασφαλιστεί η προστασία των αμάχων και η τήρηση του διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε.

Οι βομβαρδισμοί, κυρίως στο Κίεβο και στη βορειοανατολική περιφέρεια Χαρκίβ (Χάρκοβο στα ρωσικά), έγιναν προτού συμπληρωθούν 24 ώρες αφότου ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διεμήνυσε πως θα «εντατικοποιηθούν» οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, έπειτα από επίθεση άνευ προηγουμένου στη ρωσική πόλη Μπιέλγκοροντ.

Ο πόλεμος γνωρίζει νέα κλιμάκωση τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με τη Ρωσία να εξαπολύει την Παρασκευή κύματα επιδρομών σε ουκρανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, του Κιέβου, με τον επίσημο απολογισμό των αρχών να κάνει λόγο για 39 νεκρούς.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Σύλλογος Διδασκόντων και σύσσωμη η μαθητική κοινότητα του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ ΤΣΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΤΕΕΝΣ) εκφράζουν τη βαθειά τους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, το θερινό PremiumContact 7 βρέθηκε στην κορυφή ανεξάρτητων δοκιμών από περιοδικά αυτοκινήτου στη Μεγάλη Βρετανία, στη Σκανδιναβία και στην Πολωνία. Οι αξιολογήσεις...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

“Η εξυπηρέτηση εφήμερων πολιτικών συμφερόντων δεν είναι σωστό να αποκρύπτει τις μακροπρόθεσμες απώλειες”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με το DS 3 Hybrid, οι πελάτες της DS Automobiles μπορούν να επωφεληθούν από την αυτοφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία, αφού σε σύγκριση με έναν βενζινοκινητήρα,...

Advertisement