Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: 22 νεκροί από την επίθεση στο Μπέλγκοροντ – Νέοι βομβαρδισμοί με πυραύλους και drones στο Χάρκοβο

Η Ουκρανία δέχθηκε τα ξημερώματα νέα επίθεση με ρωσικά drone, αντίποινα για την πολύνεκρη επίθεση στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό 22 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, έχασαν τη ζωη τους και 111 τραυματίστηκαν στο Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, σε επιθέσεις με drones. Η Μόσχα θεωρεί υπεύθυνη την Ουκρανία, η οποία μετρά ακόμη νεκρούς από τις πυραυλικές επιθέσεις των Ρώσων την Παρασκευή. Διακόσιους πυραύλους θα στείλει η Βρετανία στο Κίεβο για βοήθεια, ενώ ο Τζο Μπάιντεν καλεί εκ νέου το Κογκρέσο να εγκρίνει νέα βοήθεια προς την Ουκρανία.

Ρωσική επίθεση στο κέντρο της πόλης Χάρκιβ έπληξε ιατρικό ίδρυμα, συγκροτήματα κατοικιών και άλλους μη στρατιωτικούς στόχους προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον 8 ανθρώπων, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρεις Ολεγκ Σινεχούμποφ στο Telegram.

«Οι κατοχικές δυνάμεις έπληξαν στον κεντρικό τομέα του Χάρκιβ…χτύπησαν αποκλειστικά μη στρατιωτικές υποδομές». «Σε αυτές περιλαμβάνονται ένα ιατρικό ίδρυμα, συγκροτήματα κατοικιών, καταστήματα και δημόσιοι χώροι», έγραψε ο κυβερνήτης διευκρινίζοντας ότι η ρωσική επίθεση περιλάμβανε έξι πλήγματα.

Τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες από το Kharkiv Palace Hotel στο κέντρο της πόλης που έχει υποστεί ζημίες.

Το ρωσικό ΥΠΑΜ είχε προειδοποιήσει πως η επίθεση δεν θα μείνει ατιμώρητη

Η Μόσχα κατηγόρησε τον ουκρανικό στρατό για μια επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 18 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 111 στο Μπέλγκοροντ, ρωσική πόλη κοντά στα ρωσοουκρανικά σύνορα, την επομένη των μαζικών ρωσικών πληγμάτων που στοίχισαν τη ζωή σε 39 ανθρώπους στην Ουκρανία.

Σε εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν μέσω του Ίντερνετ φαίνονται αυτοκίνητα να καίγονται, πολυκατοικίες με σπασμένους τους υαλοπίνακες των παραθύρων, καθώς και στήλες μαύρου καπνού να υψώνονται από μερικά κτίρια. Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «ενημερώθηκε» για την επίθεση αυτή σε «συνοικίες κατοικιών» της πόλης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε πως η φονική επίθεση στο Μπέλγκοροντ δεν θα μείνει «ατιμώρητη» και επέρριψε την ευθύνη στον ουκρανικό στρατό.

«Αυτή η επίθεση δεν θα μείνει ατιμώρητη», δήλωσε το υπουργείο μέσω της Telegram διαβεβαιώνοντας πως κατάφερε να αναχαιτίσει δύο πυραύλους και «τις περισσότερες» από τις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν εναντίον της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη και τον Δήμαρχο Χίου, Γιάννη Μαλαφή πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης. Μετά το πέρας των συναντήσεων...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο κιτ αμαξώματος Styling Specification της κορυφαίας έκδοσης του πολυτελούς SUV, τον έγχρωμο τόνο δίνουν λωρίδες που μοιάζουν με λέιζερ κάτω από τον εμπρός...

Advertisement