Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότεροι από 2,2 εκ. άνθρωποι αναζήτησαν φέτος τρόπους να περάσουν τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού

Για μια ακόμη φορά, ένα τεράστιο καραβάνι μεταναστών κινείται στη μεξικανική επικράτεια με κατεύθυνση τα σύνορα με τις ΗΠΑ αυξάνοντας σε αριθμούς ρεκόρ τις μεταναστευτικές ροές φέτος σύμφωνα με το Γραφείο Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των Ηνωμένων Πολιτειών (CBP – Customs & Border Protection).

Ξεκινώντας από τη νότια πολιτεία του Μεξικού Τσιάπας, περίπου 8.000 άτομα με κεντρικό σύνθημα «Έξοδος από τη φτώχεια» και με καταγωγή κυρίως από Κούβα, Αϊτή και Ονδούρα κατευθύνονται προς το Βορρά, δηλώνοντας οι περισσότεροι απογοητευμένοι από την πολύμηνη αναμονή για τη γραφειοκρατική διεκπεραίωση των αιτήσεων που έχουν κάνει για άδεια παραμονής στις ΗΠΑ.

Τα επίσημα στοιχεία των αμερικανικών αρχών δείχνουν ότι από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του 2023 έφτασαν στα σύνορα 2.240.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι Μεξικανοί (περίπου 700.000) και ακολουθούμενοι από υπηκόους της Γουατεμάλας, της Ονδούρας και της Κολομβίας.

Σήμερα Τετάρτη ταξιδεύει στην Πόλη του Μεξικού ο βορειοαμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν για να συναντηθεί με τον Μεξικανό πρόεδρο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ώστε να εξεταστούν μέτρα για τη ρύθμιση και τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών, αλλά και για να αντιμετωπιστούν με επιτυχία οι προκλήσεις για την ασφάλεια των συνόρων, ενημέρωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλλερ.

Το CBP ανακοίνωσε ότι μόνο το Νοέμβριο προχώρησε σε 242.000 συλλήψεις μεταναστών στα σύνορα με το Μεξικό, ενώ τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου οι αφίξεις μεταναστών όχι μόνο δεν μειώνονταν, αλλά αντίθετα αυξάνονταν.

Οι αρμόδιες αρχές στις ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να ανοίξουν για ελεγχόμενη είσοδο ατόμων ορισμένα συνοριακά περάσματα με το νότιο γείτονα της χώρας, τα οποία είχαν κλείσει μετά τις πρωτοφανείς διαστάσεις που είχε πάρει η μεταναστευτική κρίση τους προηγούμενους μήνες.

Πηγές: Reuters, , BBC, EFE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Σε μια εποχή όπου ο σεβασμός στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες δυστυχώς υποχωρεί μπροστά στους εγωισμούς και τις ιδιοτέλειες, στην πλεονεξία και την απληστία,...

Advertisement