Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Αναφορές για αιματηρή αεροπορική επιδρομή της Ιορδανίας στη νότια Συρία κατά λαθρεμπόρων ναρκωτικών

Όπως αναφέρουν οργανώσεις της αντιπολίτευσης στη Συρία, η πολεμική αεροπορία της Ιορδανίας πραγματοποίησε αργά χθες το βράδυ επιδρομή κατά στόχων στη νότια Συρία, οι οποίοι μάλλον σχετίζονται με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, με έδρα στο Λονδίνο, το οποίο αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση Άσαντ, ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον πέντε άτομα σκοτώθηκαν από την επίθεση στην επαρχία Ας Σουγουαΐντα, μεταξύ αυτών δύο παιδιά και μία γυναίκα.

Η Ιορδανία μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιώσει την επίθεση, μόνο λίγες ώρες νωρίτερα είχε ενημερώσει ότι στρατιωτικές μονάδες συγκρούστηκαν στα σύνορα με τη Συρία με συμμορίες ναρκωτικών και σκότωσαν διάφορα μέλη τους. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Petra πληροφορεί επιπλέον ότι κατά τις επιχειρήσεις συνελήφθησαν 9 άτομα για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και κατασχέθηκαν πέντε εκατομμύρια χάπια Captagon (της οικογένειας των αμφεταμινών) και απροσδιόριστη ποσότητα κάνναβης.

Τον περασμένο Αύγουστο, σε άλλη αεροπορική επιδρομή καταστράφηκε μια εγκατάσταση στη νότια Συρία, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, η οποία φερόταν ότι ήταν εργαστήριο παρασκευής ναρκωτικών χαπιών, ενώ λίγο νωρίτερα, τον Μάιο, στοχευμένη αεροπορική επίθεση σκότωσε ένα γνωστό Σύριο βαρόνο των ναρκωτικών σε χωριό της Ας Σουγουαΐντα.

Ακτιβιστές αποδίδουν όλα αυτά τα χτυπήματα στην ιορδανική αεροπορία, όμως η Ιορδανία σε καμία των περιπτώσεων δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Με μεγάλη συχνότητα οι συμμορίες ναρκωτικών στην περιοχή επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν την Ιορδανία ως διάδρομο εξαγωγής των παράνομων ουσιών από τα εργαστήρια που βρίσκονται στη Συρία προς άλλες περιοχές, κυρίως τις πλούσιες χώρες του Κόλπου.

Πηγές: AP, EFE

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Χίου και Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων ενώνουν δυνάμεις και διοργανώνουν ένα διήμερο τουρνουά φιλικών γυναικείων αγώνων βόλεϊ μεταξύ της Karsiyaka, της Altay, του Νηρέα...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η DFSK ιδρύθηκε το 2003, ως μια κοινοπραξία της της Dongfeng Motor Corporation και του Sokon Group (σήμερα γνωστό ως Seres Group). Η εταιρεία...

Advertisement