Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Βρούτσης: «Μεταμορφώνουμε το Καυτανζόγλειο για να καταστεί ξανά κόσμημα και στολίδι του αθλητισμού μας για τη βόρεια Ελλάδα»

Τις σημαντικότατες αθλητικές εγκαταστάσεις που εποπτεύει το Υπουργείο Αθλητισμού στη συμπρωτεύουσα, το Καυτανζόγλειο Στάδιο και τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος συναντήθηκε και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η διοίκηση του Καυτανζογλείου και ο Πρόεδρος, Γιάννης Σωσσίδης, ενημέρωσαν τον Υπουργό για την πορεία των απαραίτητων έργων σχετικά με την ασφάλεια -πυροπροστασία, στατική επάρκεια, η/μ- και την συνεπακόλουθη πλήρη αδειοδότηση όλων των εγκαταστάσεων του Σταδίου (κεντρικό γήπεδο, κλειστό προπονητήριο, βοηθητικό στάδιο και προπονητήριο ρίψεων), τα οποία εξελίσσονται χρηματοδοτούμενα από την έκτακτη επιχορήγηση 1,06 εκατ. ευρώ που δόθηκε από το Υπουργείο και στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2024.

Ο κ. Βρούτσης σημείωσε τη σπουδαιότητα της μεταμόρφωσης του Καυτανζογλείου για να καταστεί ξανά κόσμημα και στολίδι, καθώς αποτελεί τον πυρήνα του αθλητισμού μας για τη βόρεια Ελλάδα και υπογράμμισε πως «βάζουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ξαναπάρει τη θέση που του αρμόζει, να γίνει ισότιμο με το ΟΑΚΑ».

Ο Υπουργός επισήμανε (πέραν της έκτακτης επιχορήγησης των 1,06 εκατ. για να λυθούν τα διαχρονικά προβλήματα του εμβληματικού Σταδίου) και την πρωτόγνωρη αύξηση κατά 150% στον ετήσιο τακτικό προϋπολογισμό του Καυτανζογλείου, που διαμορφώνεται πια στα 1,75 εκατ. από 700.000 ευρώ!

Κατόπιν, ο κ. Βρούτσης συναντήθηκε στα γραφεία της στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο με τη νέα ορισθείσα Επιτροπή Διοίκησης Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης, παρουσία του Βουλευτή Δημήτρη Κούβελα και ο Πρόεδρός της, Κώστας Βιολιτζής τον ενημέρωσε για τις προτεραιότητες, εντός του 2024, βελτίωσης και αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η ετήσια επιχορήγηση των ΕΑΚΘ αυξήθηκε κατά 48,87% και πλέον διαμορφώνεται στα 4,6 εκατ. ευρώ.
Στη συνέχεια, τον Υπουργό Αθλητισμού υποδέχθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας. Συνεργάστηκαν για την τεχνική συνδρομή των υπηρεσιών της Περιφέρειας στην υλοποίηση των έργων στο Καυτανζόγλειο, για την επαναλειτουργία του «Μίκρα 4», καθώς και για τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, που φέτος τον Μάιο θα εκκινήσει από τη Θεσσαλονίκη.

Σε όλες τις επισκέψεις του, ο κ. Βρούτσης συνοδευόταν από τον Πρωταθλητή Ευρώπης στο Euro2004, Άγγελο Χαριστέα, ο οποίος είναι και Αντιπεριφερειάρχης ψηφιακής διακυβέρνησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όταν φυτρώνει στα γκαζόν των κινηματογραφικών γηπέδων νέα ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο, και είναι και αξιόλογη, όλα τα άλλα μοιάζουν παράσιτα. Στην ταινία «Οι...

Advertisement