Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Πληθαίνουν οι φωνές των Εβραίων στις ΗΠΑ που ζητούν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Χθες Πέμπτη, μια σημαντική ημέρα για το ιουδαϊκό εορτολόγιο, ομάδες Εβραίων της Διασποράς διαδήλωσαν σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ ζητώντας την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον, η εβραϊκή οργάνωση Voice for Peace (Φωνή για την Ειρήνη) ανέφερε ότι οι διαδηλωτές έκλεισαν ένα υπερυψωμένο πέρασμα της κεντρικής λεωφόρου New York Av. που οδηγεί στο Λευκό Οίκο.

Όπως σημειώνει η οργάνωση, «την όγδοη νύχτα της Χανουκά, συγκεντρωνόμαστε μαζικά σε οκτώ πόλεις και οκτώ γέφυρες σε όλη τη χώρα για να πούμε “ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ ΤΩΡΑ”».

Στη Φιλαδέλφεια, η αστυνομία προχώρησε σε 30 συλλήψεις διαδηλωτών για παρακώλυση συγκοινωνιών, ενώ διαμαρτυρίες σε ώρες αιχμής πραγματοποιήθηκαν επίσης και στη Βοστώνη, την Ατλάντα, το Σικάγο, τη Μιννεάπολη, το Σιάτλ και το Πόρτλαντ.

Την Τετάρτη και στο Λος Άντζελες Εβραίοι διαδηλωτές έκλεισαν ένα πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών αιχμής, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας 800 περίπου κυβερνητικοί υπάλληλοι της διοίκησης Μπάιντεν, με κεριά και τριαντάφυλλα, πραγματοποίησαν αγρύπνια έξω από τον Λευκό Οίκο απαιτώντας την άμεση κατάπαυση του πυρός.

Από τις 7 Οκτωβρίου που ξεκίνησε ο πόλεμος στη Γάζα, πολυάριθμες διαδηλώσεις έχουν γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες υπέρ τόσο των Παλαιστίνιων, όσο και του Ισραήλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

Advertisement