Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Οξεία αντιπαράθεση Σοσιαλιστών και Λαϊκού Κόμματος για δηλώσεις του προέδρου του ακροδεξιού Vox κατά του Πέδρο Σάντσεθ

Αρκετοί σοσιαλιστές υπουργοί της κυβέρνησης και στελέχη του  Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) επιτέθηκαν χτες κατά του Λαϊκού Κόμματος (PP)  και του προέδρου του, Alberto Núñez Feijóo.

Αιτία οι δηλώσεις του προέδρου του Vox, Santiago Abascal, στην Αργεντινή στις οποίες διαβεβαιώνει ότι θα υπάρξει μια στιγμή που ο κόσμος θα θέλει να κρεμάσει τον Πέδρο Σάντσεθ από τα πόδια του.

Το PP απάντησε ότι δεν συμμερίζεται τις δηλώσεις του Abascal και προειδοποίησε ότι είναι μια «απόπειρα θυματοποίησης του PSOE» σε μια «τεχνητά διευρυμένη διαμάχη».

Οι πολυάριθμες αντιδράσεις από την κυβέρνηση και το PSOE αναφέρονται σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε αυτή την Κυριακή στην αργεντίνικη εφημερίδα Clarín στην οποία ο Abascal δηλώνει, αναφερόμενος στον Pedro Sánchez, ότι «θα υπάρξει μια δεδομένη στιγμή που ο κόσμος θα θέλει να τον κρεμάσει από τα πόδια.”

Η θυελλώδης αντίδραση των Σοσιαλιστών στόχευσε και κατά του Λαϊκού Κόμματος το οποίο κατηγόρησαν ότι  ήταν πρόθυμο να κάνει τον Abascal αντιπρόεδρο και ζήτησαν την άμεση καταδίκη του.

Πηγές από το PSOE αναρωτήθηκαν αν «ο Feijoo συμμερίζεται τα λόγια του συντρόφου του» και αν «πρόκειται να σπάσει τις συμφωνίες που διατηρεί στην CC.AA και τα δημοτικά συμβούλια με το νεοφασιστικό κόμμα Vox».

«Αν το PP δεν σπάσει τις συμφωνίες με τους νεοφασίστες του Vox, θα είναι συνεργός. Είναι δύο απλές ερωτήσεις. Αναμένουμε μια επείγουσα απάντηση δεδομένης της σοβαρότητας των δηλώσεων», πρόσθεσαν οι πηγές.

Το Λαϊκό Κόμμα στην αντίδραση του  κατηγορεί του Σοσιαλιστές  για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινή γνώμης και υπογραμμίζει πως « Δεν θα βοηθήσουμε το PSOE να αποσπάσει την προσοχή του ισπανικού λαού. Αυτή την εβδομάδα πρωταγωνιστής δεν είναι αυτό που λέει το Vox αλλά  αυτό που κάνουν οι Σοσιαλιστές στο Κογκρέσο».

Από την πλευρά τους  οι Σοσιαλιστές χαρακτήρισαν «ανεπαρκείς» τις δηλώσεις  του PP, ότι δεν συμμερίζεται  τα όσα είπε ο πρόεδρος του VOX για τον Πέδρο Σάντσεθ .

Πηγή: EFE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

Advertisement