Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Σε κλοιό χιονιά η βορειοκεντρική Ευρώπη: Προβλήματα με τις μετακινήσεις, το ρεύμα, την κτηνοτροφία (Φωτογραφίες και βίντεο)

Παραμένουν τα προβλήματα από την χιονοθύελλα που σάρωσε το Σαββατοκύριακο χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Η Γερμανία και κυρίως η πόλη του Μονάχου, που βρέθηκε στο επίκεντρο του χιονιά, προσπαθεί να ξαναβρεί τον ρυθμό της.

Σταδιακά αποκαθίσταται η κανονικότητα στη Βαυαρία. Επαναλειτουργεί το σιδηροδρομικό δίκτυο, όπως και το αεροδρόμιο του Μονάχου με αρκετές όμως ακόμα καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Ωστόσο, στη βόρεια Αγγλία, η κατάσταση παραμένει δραματική. Εκατοντάδες οδηγοί πέρασαν τη νύχτα εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους και πάνω από 2.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα εν μέσω παγωνιάς.

Στο Τιρόλο της Αυστρίας, μικροί και μεγάλοι έσπευσαν στα χιονοδρομικά κέντρα των Άλπεων μετά την ασυνήθιστη για την εποχή σφοδρή χιονόπτωση.

Ο χιονιάς προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στους κτηνοτρόφους, ενώ περισσότερα από 20.000 νοικοκυριά παρέμειναν χωρίς ρεύμα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Παρά τη έντονη χιονόπτωση στη Μόσχα, δε σημειώθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα στις μεταφορές και τη λειτουργία του σιδηροδρομικού και αεροπορικού δικτύου, σύμφωνα με τις Αρχές της Ρωσίας.

Το ύψος του χιονιού έφτασε τα 20 εκατοστά μέσα στη ρωσική πρωτεύουσα με τους μετεωρολόγους να αναμένουν να ξεπεράσει τα 28, δηλαδή τέσσεις φορές πάνω από το κανονικό επίπεδο.

Πάντως, ο χειμώνας δεν πτοεί τους κατοίκους της πόλης Ομσκ στη Σιβηρία, οι οποίοι τον υποδέχονται με βουτιές και κολύμπι στα παγωμένα νερά του ποταμού Ισρτίς. Η μέση θερμοκρασία για τον Δεκέμβριο στην πόλη, αγγίζει τους – 20 βαθμούς κελσίου.

Επιμέλεια βίντεο – ΕΡΤ: Άγις Μενούτης | Φωτογραφίες: AP IMAGES / AFP

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

Advertisement