Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ρωσικά πλήγματα σκότωσαν δύο ανθρώπους στη Χερσώνα που δέχεται σειρά επιθέσεων

Για «ξεκάθαρα τρομοκρατικές επιθέσεις» έκανε λόγο ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι  χθες Κυριακή αναφερόμενος στα ρωσικά πλήγματα εναντίον της Χερσώνας στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, τα οποία κόστισαν τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

Στο καθημερινό νυχτερινό του διάγγελμα, ο πρόεδρος ανέφερε ότι σημειώθηκαν περισσότερες από 20 ρωσικές επιθέσεις  στη Χερσώνα μέσα σε μία ημέρα και  χαρακτήρισε «βάναυσα» τα πλήγματα εναντίον σπιτιών, δρόμων και νοσοκομείων.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά ακόμη τραυματίστηκαν από πλήγματα του ρωσικού πυροβολικού εναντίον πολυκατοικίας στη Χερσώνα χθες, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο Unian το οποίο επικαλέστηκε τον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της επαρχίας Ρομάν Μόρσκο.

Η επίθεση στο κέντρο της πόλης είχε στόχο και δύο νοσοκομεία, τα οποία υπέστησαν μικρές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με τη στρατιωτική διοίκηση, η Χερσώνα είναι στόχος πολλών ρωσικών επιθέσεων τις τελευταίες ημέρες. Από το Σάββατο η πόλη, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Δνείπερου, έχει βομβαρδιστεί με σχεδόν 400 οβίδες.

Συγκρούσεις αναφέρονται και σε άλλες περιοχές του μετώπου, δήλωσε ο Ζελένσκι. «Σφοδρές μάχες μαίνονται σε δεκάδες μέρη κατά μήκος της γραμμής του μετώπου», εξήγησε. «Οι πιο δύσκολες περιοχές είναι η Μαριίνκα, η Αβντιίβκα και το Μπαχμούτ», σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Το βράδυ του Σαββάτου ο ουκρανικός στρατός , ανακοίνωσε ότι οι περισσότερες μάχες με τα ρωσικά στρατεύματα σημειώνονται στην ανατολική Ουκρανία.

Στη γραμμή του μετώπου κοντά στην Αβντιίβκα ο ουκρανικός στρατός απώθησε μέσα σε 24 ώρες στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 20 ρωσικές επιθέσεις. Σύμφωνα με την αναφορά του γενικού επιτελείου στρατού, οι Ρώσοι έχουν εξαπολύσει περίπου 15 επιθέσεις γύρω από το Μπαχμούτ.

Ωστόσο στην επαρχία της Χερσώνας οι ουκρανικές δυνάμεις κρατούν τις θέσεις τους στη νότια όχθη του ποταμού Δνείπερου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- dpa

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement